arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۰۴۳۵
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۵ - ۰۳ دی ۱۴۰۳

قهوه، یک نوشیدنی مفید برای قلب و مغز؛ تأثیرات مثبت مصرف روزانه آن در بیماران قلبی

قهوه به نظر می‌رسد که از سلامت مغز افرادی که دچار اختلال ریتم قلبی به نام فیبریلاسیون دهلیزی (A-Fib) هستند، محافظت می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

قهوه به نظر می‌رسد که از سلامت مغز افرادی که دچار اختلال ریتم قلبی به نام فیبریلاسیون دهلیزی (A-Fib) هستند، محافظت می‌کند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ مطالعه‌ای که به تازگی در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد افرادی که بیش از پنج فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، در آزمون‌های شناختی عملکرد بهتری داشتند و مغز آنها تقریباً هفت سال جوان‌تر از کسانی بود که قهوه‌ای نمی‌نوشیدند یا مصرف کمی داشتند.
این تحقیق نشان می‌دهد که نیازی به منع مصرف قهوه برای بیماران فیبریلاسیون دهلیزی وجود ندارد و حتی ممکن است برای آنها مفید باشد.
فیبریلاسیون دهلیزی، شایع‌ترین اختلال ریتم قلبی است و خطر سکته مغزی را پنج برابر افزایش می‌دهد. این بیماری همچنین می‌تواند خطر زوال عقل را افزایش دهد، بنابراین نتایج این تحقیق ممکن است به کاهش برخی از مشکلات شناختی در این بیماران کمک کند.
در این مطالعه که شامل بیش از 2400 نفر از افرادی که بین سال‌های 2014 تا 2017 به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا شده بودند، انجام شد، محققان دریافتند که هرچه مصرف قهوه بیشتر باشد، عملکرد افراد در آزمون‌های شناختی بهتر است.
در حقیقت، نمرات کسانی که قهوه بیشتری می‌نوشیدند، تقریباً 11٪ بیشتر از افرادی بود که قهوه مصرف نمی‌کردند یا کمتر می‌نوشیدند.
قهوه همچنین به نظر می‌رسد التهاب را در بیماران A-Fib کاهش می‌دهد. نشانگرهای التهابی در افرادی که پنج فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، بیش از 20٪ پایین‌تر از کسانی بود که کمتر از یک فنجان قهوه در روز مصرف می‌کردند.
محققان هنوز کاملاً نمی‌دانند که چرا قهوه ممکن است به سلامت مغز کمک کند. این می‌تواند به دلیل کافئین یا سایر مواد فعال در قهوه، مانند منیزیم و نیاسین باشد یا ممکن است به دلیل اثرات ضد التهابی قهوه باشد.
با این حال، یک متخصص خارجی هشدار می‌دهد که این مطالعه نتایج را از یک نقطه زمانی خاص نشان می‌دهد و نمی‌تواند ارتباط مستقیم بین نوشیدن قهوه زیاد و بهبود پیری مغز در بیماران A-Fib را اثبات کند.
دکتر خوزه ژوگلر، استاد پزشکی داخلی در مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس در دالاس، اظهار داشت که قهوه به نظر نمی‌رسد که بر فیبریلاسیون دهلیزی تأثیر منفی بگذارد، بنابراین نیازی به قطع مصرف آن نیست. با این حال، نمی‌توان گفت که شروع مصرف قهوه می‌تواند از ایجاد فیبریلاسیون دهلیزی جلوگیری کند یا جلوی کاهش شناختی بلندمدت را بگیرد.
محققان همچنین اشاره کردند که این مطالعه وضعیت سلامت مغز و مصرف قهوه را در یک زمان خاص اندازه‌گیری کرده است، بنابراین نمی‌تواند تأثیرات طولانی‌مدت قهوه بر پیری مغز را بررسی کند.
برای تشخیص کاهش شناختی مرتبط، لازم است که مطالعه‌ای حداقل 5 تا 10 ساله انجام شود.

نظرات بینندگان