پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
زنان در ایالتهای با تبعیض جنسیتی بالا، کاهش حافظه را 9 سال زودتر تجربه میکنند. زنان سیاهپوست بیشترین تأثیر را از این پدیده میپذیرند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ تبعیض جنسیتی تأثیرات مخربی بر زندگی زنان دارد، از جمله کاهش دستمزد، فرصتهای شغلی محدود، خدمات درمانی ضعیفتر و خطر بیشتر خشونت.
اما پژوهش جدیدی نشان میدهد که این تبعیض میتواند بر سلامت مغز نیز تأثیر بگذارد.
طبق گزارشی که در مجله Alzheimer’s & Dementia منتشر شده است، زنانی که در ایالتهایی با بالاترین میزان تبعیض جنسیتی متولد شدهاند، در سالهای بعدی زندگی خود کاهش حافظه را سریعتر تجربه میکنند، در مقایسه با زنانی که در ایالتهایی با حقوق برابرتر به دنیا آمدهاند.
کاهش حافظه معادل 9 سال افزایش سن
پژوهشگران دریافتند زنانی که در ایالتهایی با بیشترین تبعیض جنسیتی ساختاری متولد شدهاند – مانند ایالت میسیسیپی در سال 1910 – کاهش حافظهای مشابه زنان 9 سال بزرگتر از خود را تجربه کردهاند.
جاستینا آویلا-ریگر، پژوهشگر ارشد از دانشگاه کلمبیا، گفت:
«نتایج ما نشان میدهد که رفع نابرابریهای اجتماعی میتواند راهی مؤثر برای کاهش بار آلزایمر در میان زنان باشد.»
وی افزود:
«آلزایمر یک مشکل بزرگ اجتماعی است، بهویژه در میان زنان که دو سوم مبتلایان به این بیماری در آمریکا را تشکیل میدهند. بسیار مهم است که دلایل این اختلاف را بهتر درک کنیم و ببینیم چه اقداماتی میتوان برای مقابله با آن انجام داد.»
جزئیات مطالعه
این مطالعه دادههای نزدیک به 21,000 زن را که در تحقیقات بلندمدت سلامت شرکت کرده بودند، تحلیل کرد. این تحقیقات شامل اندازهگیری منظم عملکرد مغزی زنان بود.
پژوهشگران شاخصهایی از تبعیض جنسیتی ساختاری را برای هر ایالت آمریکا تدوین کردند. این شاخصها شامل:
• میزان مشارکت نیروی کار مردان و زنان،
• درآمد متوسط،
• سطح فقر،
• مشارکت سیاسی،
• و میزان محافظهکاری مذهبی بودند.
نتایج نشان داد زنانی که در ایالتهای با تبعیض جنسیتی بیشتر متولد شدهاند، بیشتر احتمال دارد کاهش حافظه مرتبط با سن را زودتر تجربه کنند.
بیشترین تأثیر بر زنان سیاهپوست
پژوهشگران دریافتند این تأثیر منفی بر حافظه در میان زنان سیاهپوست قویتر است.
جنیفر منلی، استاد عصبشناسی در دانشگاه کلمبیا، در یک بیانیه خبری گفت:
«برای زنانی که به عنوان سیاهپوست شناخته میشوند، تأثیر تقاطع تبعیض جنسیتی و نژادپرستی نوعی ظلم منحصربهفرد ایجاد میکند که برای سلامت شناختی اهمیت بیشتری نسبت به تبعیض جنسیتی یا نژادپرستی به تنهایی دارد.»
هنوز مشخص نیست که تبعیض جنسیتی ساختاری چگونه به این کاهش حافظه منجر میشود.
آویلا-ریگر توضیح داد:
«آنچه میدانیم این است که نابرابریهای ساختاری با ایجاد موانعی برای فرصتها و منابع بهبود سلامت، بر نتایج سلامت فردی تأثیر میگذارد.»
وی افزود:
«این قرار گرفتن در معرض نابرابریها در نهایت منجر به اختلافاتی در شرایط مزمن جسمی میشود که به طور مستقیم بر سلامت مغز، شروع اختلال شناختی و در نهایت زوال عقل تأثیر میگذارد.»
برنامههای آینده برای تحقیقات بیشتر
پژوهشگران قصد دارند در مطالعات آینده بر تأثیر تبعیض جنسیتی ساختاری بر زنان در مراحل مختلف زندگی تمرکز کنند.
آویلا-ریگر گفت:
«ممکن است مواجهه با نابرابریها در اوایل زندگی یک دوره بحرانی باشد که پیامدهای مستقیم یا غیرمستقیم آن در طول زمان تجمع مییابد.»
وی افزود:
«ما همچنین باید مشخص کنیم که کدام جنبههای تبعیض جنسیتی بیشترین تأثیر را بر سلامت شناختی دارند. این مسئله برای ارائه توصیههایی به سیاستگذاران اهمیت دارد.»