پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سیگار کشیدن منظم از سنین پایین نه تنها باعث افزایش احتمال ادامه این عادت در طول زندگی میشود، بلکه میتواند آسیبهای جدی به قلبهای جوان وارد کند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ متخصصان میدانند که کسانی که زودتر سیگار میکشند، احتمال بیشتری دارد که این عادت را در ادامه زندگی خود ادامه دهند و با خطرات ناشی از آن روبهرو شوند. حالا، مطالعه جدید تصویری بهتر از آسیبهایی که این کار در مراحل اولیه به قلب وارد میکند، ارائه میدهد.
دکتر امیلی بوچولز، استاد pediatrics در دانشگاه علوم پزشکی کلرادو گفت: «سیگار کشیدن در دوران نوجوانی نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در آینده را افزایش میدهد، بلکه باعث آسیب زودهنگام و دائمی به عضله و عملکرد قلب میشود.»
تا به حال، دادههای کمی درباره ساختار و عملکرد قلب در کودکان سالم وجود داشته است، چرا که ارزیابی قلب کودکان سالم معمولاً نادر است.
این مطالعه که نتایج آن در تاریخ ۱۱ دسامبر در ژورنال کالج قلب آمریکا منتشر شد، نشان داد که سیگار کشیدن مداوم از دوران کودکی تا جوانی با افزایش بیش از ۵۰ درصدی خطر آسیب قلبی زودهنگام همراه است. این آسیبها، مانند بزرگ شدن قلب یا افزایش فشار در جریان خون به قلب، از سن ۲۴ سالگی قابل مشاهده بود.
این تحلیل بیش از ۱,۹۰۰ بزرگسال جوان را که در سنین ۱۰، ۱۳، ۱۵، ۱۷ و ۲۴ سالگی پرسشنامههایی درباره سیگار کشیدن پر کردند و در سنین ۱۷ و ۲۴ سالگی آزمایشهایی برای اندازهگیری ساختار و عملکرد قلب انجام دادند، مورد بررسی قرار داد.
در ابتدا، ۰.۳ درصد از کودکان در سن ۱۰ سالگی سیگار میکشیدند که این میزان در بزرگسالان جوان به ۲۶ درصد در میانه دهه ۲۰ زندگی رسید. نتایج نشان داد که شیوع هیپرتروفی بطن چپ (ضخیم شدن دیواره قلب) از نزدیک به ۳ درصد در سن ۲۴ سالگی به تقریباً ۵ درصد افزایش یافته است.
سیگار کشیدن در این دوران رشد با احتمال آسیب ساختاری و عملکردی قلبی از ۳۳ درصد تا ۵۲ درصد همراه بود.
دکتر اندرو آگباجه، استاد علوم اپیدمیولوژی بالینی و سلامت کودکان در دانشگاه شرق فنلاند، گفت: «افزایش ساختار توده قلبی در تنها چند سال سیگار کشیدن باید نشان دهد که عواقب آن برای کسانی که از سنین پایین سیگار میکشند، چقدر خطرناک است.»
تحقیقات نشان میدهند که سیگار کشیدن زودهنگام باعث آسیبهایی به قلب میشود که مشابه آسیبهای ناشی از ایسکمی (کاهش جریان خون)، التهاب، ضربه یا بیماریهای مزمن است.
این مطالعه بزرگترین و طولانیترین تحقیق است که سیگار کشیدن فعال و اسکنهای تکراری قلبی را دنبال کرده است. با این حال، محدودیتهایی نیز داشت: بیشتر شرکتکنندگان سفیدپوست بودند، بنابراین نتایج ممکن است برای گروههای نژادی دیگر قابل تعمیم نباشد. همچنین این مطالعه عوامل اجتماعی مانند عادتهای سیگار کشیدن والدین یا دوستان را در نظر نگرفت.
با این حال، نتایج باید «هشدار جدی برای تلاشهای پیشگیرانه به منظور حفاظت از قلبهای جوان» باشد، بوچولز در یک خبرنامه نشریه گفت.