پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در تغییرات پیشنهادی جدید برای راهنمای غذایی آمریکاییها، لوبیا، نخود و عدس بهعنوان جایگزینهای مناسب برای گوشت قرمز و فرآوریشده معرفی شدهاند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ در گزارشی که این هفته توسط کمیته مشورتی وزارت کشاورزی آمریکا منتشر شد، کارشناسان پس از بررسی شواهد علمی نتیجه گرفتند که این حبوبات سرشار از پروتئین، بهترین جایگزین برای گوشت قرمز هستند.
در صورت تصویب، این راهنمای جدید بر پروتئینهای گیاهی تأکید خواهد داشت و همچنین مردم را تشویق میکند که غلات کامل بیشتری مصرف کنند و از نوشیدنیهای شیرین، نمک و غذاهای فرآوریشده کمتر استفاده نمایند.
در این گزارش آمده است: «شواهد قانعکنندهای در بررسیهای سیستماتیک مشاهده شد که نشان میدهد رژیمهای غذایی حاوی میزان بالای لوبیا، نخود و عدس با بهبود وضعیت سلامت مرتبط هستند.»
همچنین شواهد بهطور مداوم نشان دادند که رژیمهای غذایی با مصرف بالای گوشت قرمز و فرآوریشده با پیامدهای مضر برای سلامتی همراه بودهاند، درحالیکه رژیمهای غذایی حاوی ماهی و غذاهای دریایی فواید قابلتوجهی داشتهاند.
چرا تأکید بر حبوبات؟
آنجلا اودومز-یانگ، نایب رئیس کمیته مشورتی و استاد تغذیه مادر و کودک در دانشگاه کرنل، به NBC News گفت: «شواهد قوی وجود دارد که نشان میدهد رژیم غذایی سرشار از لوبیا، نخود و عدس با کاهش خطر بیماریهای مزمن مرتبط است.»
تغییرات پیشنهادی در گروههای غذایی
بر اساس راهنمای فعلی، این سه نوع حبوبات هم در گروه سبزیجات و هم در گروه غذاهای پروتئینی قرار دارند. اما کمیته پیشنهاد داده است که آنها از گروه سبزیجات خارج شده و در صدر فهرست غذاهای پروتئینی قرار گیرند. هدف این تغییر، تشویق بیشتر مردم به مصرف پروتئینهای گیاهی است.
راهنمای جدید با در نظر گرفتن مطالعات متعددی که ارتباط طولانیمدت رژیمهای غذایی مبتنی بر گوشت با بیماریهای مزمنی مانند دیابت و بیماریهای قلبی را نشان میدهند، تدوین شده است.
بیماری قلبی همچنان علت اصلی مرگومیر در ایالات متحده است و کاهش مصرف گوشت و افزایش مصرف حبوبات میتواند به مقابله با این روند کمک کند.
اودومز-یانگ افزود: «این به معنای حذف کامل پروتئین حیوانی نیست، بلکه باید رژیمی طراحی کنیم که مصرف پروتئین گیاهی در آن افزایش یابد.»
توصیههای دیگر
گزارش همچنین توصیه میکند:
• مصرف نوشیدنیهای شیرین و نمک کاهش یابد.
• مصرف غلات کامل افزایش یابد تا ۵۰ درصد از کل غلات مصرفی را شامل شود.
این گزارش برای بررسی به وزارت کشاورزی و وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا ارسال شده و یک دوره ۶۰ روزه برای ارائه نظرات عمومی در نظر گرفته شده است. در صورت تصویب، این دستورالعملها از سال آینده اجرا شده و تا سال ۲۰۳۰ اعتبار خواهند داشت.
چریل اندرسون، عضو کمیته مشورتی و رئیس دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو، به NBC News گفت: «زمانی که شواهد مربوط به تأثیر این عوامل بر سلامت افراد را بررسی میکنیم، درمییابیم که بیماریهای مزمن اصلی که عامل مرگومیر قابل پیشگیری هستند، با مصرف بیشازحد غذاهای ناسالم مرتبطاند.»
توجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی
در تدوین این تغییرات، اعضای کمیته تلاش کردند تا تفاوتهای اقتصادی و میزان دسترسی افراد به فروشگاههای مواد غذایی را در نظر بگیرند.