arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۳۷۲۰۰
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۲ - ۱۷ آذر ۱۴۰۳

تأثیر غذاهای فوق‌فرآوری شده بر چربی عضلات ران و خطر ابتلا به آرتروز زانو

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد غذاهای فوق‌فرآوری شده به افزایش چربی در نواحی ران منجر می‌شود که به نوبه خود احتمال ابتلا به آرتروز زانو را افزایش می‌دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
 
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد غذاهای فوق‌فرآوری شده به افزایش چربی در نواحی ران منجر می‌شود که به نوبه خود احتمال ابتلا به آرتروز زانو را افزایش می‌دهد.
 
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ دکتر «زهرا آکایا»، نویسنده اصلی این مطالعه و رادیولوژیست، گفت: «در یک جمعیت بزرگسال در معرض خطر، مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده با افزایش چربی در عضلات ران مرتبط است.» این تحقیقات در دانشگاه کالیفرنیای سانفرانسیسکو (UCSF) انجام شده است.
 
این تیم تحقیقاتی نتایج را چهارشنبه در شیکاگو در کنفرانس سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی (RSNA) ارائه کرد.
 
غذاهای فوق‌فرآوری شده عمدتاً از مواد استخراج شده از غذاهای کامل ساخته می‌شوند، مانند چربی‌های اشباع شده، نشاسته‌ها و شکرهای افزوده‌شده. همچنین شامل انواع مختلفی از مواد افزودنی هستند که آن‌ها را خوشمزه، جذاب و ماندگار می‌کند، از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم‌ها و تثبیت‌کننده‌ها.
 
نمونه‌هایی از این غذاها شامل محصولات پخته‌شده بسته‌بندی‌شده، غلات شیرین، محصولات آماده برای مصرف یا گرم‌کردنی و گوشت‌های سرد دلی هستند.
 
همانطور که تیم آکایا توضیح داد، مدت‌هاست که مشخص شده سلامت عضلات ران در بروز آرتروز زانو نقش دارد. تجمع چربی در ناحیه ران با احتمال بیشتر ابتلا به آرتروز زانو مرتبط است.
 
«کاهش عضلات ران ممکن است با شروع و پیشرفت آرتروز زانو ارتباط داشته باشد»، آکایا در بیانیه خبری انجمن RSNA گفت و افزود: «در تصاویر MRI، این کاهش به صورت تحلیل چربی عضله مشاهده می‌شود، جایی که خطوط چربی جایگزین الیاف عضلانی می‌شوند.»
 
برای بررسی تأثیر رژیم غذایی، تیم UCSF از تصویربرداری پزشکی برای اندازه‌گیری میزان چربی در ران 666 نفر استفاده کرد. شرکت‌کنندگان میانگین سنی 60 سال داشتند و هنگام ورود به مطالعه هنوز به آرتروز مبتلا نشده بودند.
 
به طور متوسط، حدود 40 درصد از رژیم غذایی شرکت‌کنندگان شامل غذاهای فوق‌فرآوری شده بود.
 
محققان دریافتند که با افزایش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده، میزان چربی در عضلات ران نیز افزایش می‌یابد. این رابطه حتی در صورتی که فرد چاق نباشد، تعداد کالری مصرفی روزانه، میزان فعالیت بدنی یا وضعیت درآمد و تحصیلات او متفاوت باشد، برقرار بود.
 
آکایا گفت که آگاه ساختن مردم از این موضوع که مصرف زیاد غذاهای فوق‌فرآوری شده می‌تواند به بروز آرتروز کمک کند، می‌تواند مفید باشد.
 
آرتروز یک مشکل بهداشتی جهانی در حال رشد است و به طور فزاینده‌ای هزینه‌بر است. این بیماری بزرگ‌ترین عامل در هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی غیرسرطانی در ایالات متحده و سراسر جهان است.»
 
تغییرات سبک زندگی، از جمله کاهش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده، می‌تواند به پیشگیری از این بیماری ناتوان‌کننده کمک کند.
 
چون این یافته‌ها در یک نشست پزشکی ارائه شده‌اند، باید آن‌ها را مقدماتی دانست تا زمانی که در یک مجله معتبر منتشر شوند.
 
منبع: انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی، بیانیه خبری، 4 دسامبر 2024.
نظرات بینندگان