arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۳۶۵۰۴
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۲ - ۱۳ آذر ۱۴۰۳

معاون علمی رئیس‌جمهور: طرح مهندسی معکوس خودروی تسلا در ایران متوقف شد

حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، در نخستین نشست خبری خود در واکنش به اینکه طرح مهندسی معکوس تولید خودروهای تسلا در چه مرحله‌ای قرار دارد، اعلام کرد که این طرح در حد یک طرح باقی مانده و پیشروی آن متوقف شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نشست خبری خود از توقف برنامه مهندسی معکوس خودروی تسلا خبر داد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نخستین نشست خبری خود از طراحی دستیار هوشمند برای رئیس جمهور خبر داد و به موضوعاتی نظیر وضعیت شرکت‌های دانش بنیان و مسائل فعالان رمز ارزها اشاره کرد.

حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، در نخستین نشست خبری خود در واکنش به اینکه طرح مهندسی معکوس تولید خودروهای تسلا در چه مرحله‌ای قرار دارد، اعلام کرد که این طرح در حد یک طرح باقی مانده و پیشروی آن متوقف شده است.

حسین افشین بزرگترین مشکل بر سر راه توسعه خودروهای الکترونیکی را تولید پلتفرم در این زمینه دانست و گفت: «در تولید خودروهای برقی، یک مشکل بزرگ بحث تولید یا بومی‌سازی پلتفرم است که در این زمینه کاری صورت نگرفته است. خودروساز وقتی می‌بیند برای تولیداتش صف ایجاد شده و مردم هم برای گرفتن ماشین خود ۶ ماه تا یکسال باید صبر کند نیازی به نوآوری و سرمایه‌گذاری نمی‌بیند.»

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری می‌گوید در دوره جدید دیگر با اعلام آمار هزار یا دوهزار فعال دانش‌بنیان تمرکز نخواهند داشت و شرکت‌های دانش‌بنیان تجمیع خواهند شد. او تاکید کرد اینکه آمار در این زمینه کم می‌شود نباید ما را نگران کند، بلکه باید از این نگران باشیم که تعدادی شرکت دانش‌بنیان داریم که به خوبی توسعه پیدا نکرده‌اند و به روز نیستند.

حسین افشین در این مورد گفت:‌ «شرکت‌های دانش‌بنیان تجمیع خواهند شد، چرا که بسیاری از شرکت‌ها در این زمینه فعال هستند که دیگر براساس تکنولوژی‌های روز خود را توسعه نداده‌اند و نمی‌توانند مزیت خاصی داشته باشند. شرکتی ممکن است در یک سالی به خاطر یک تکنولوژی که در اختیار داشته دانش‌بنیان شده باشد، اما حالا دیگر این مزیت تکنولوژی را ندارد، پس اگر به روز نمی‌شود باید از لیست دانش‌بنیانی خارج شود.»

او تاکید می‌کند که شرکت‌های دانش‌بنیانی به صورت مستمر ارزیابی می‌شوند و براساس نوع خدمت و مزیتی که در اختیار دارند مجوز دانش‌بنیانی می‌گیرند یا مجوز آنها برای دوسال دیگر تمدید می‌شود. حسین افشین می‌گوید دانش‌بنیانی یک حرکت پویا و دینامیک است و شرکت‌هایی که نمی‌توانند خود را به روز نگه دارند نمی‌توانند دانش‌بنیان باشند.

معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری، در نشست خبری خود در مورد حل مشکل شرکت‌های رمز ارزی تاکید کرد که معاونت در این زمینه بین شرکت‌ها و بانک مرکزی نقش یک واسطه را بازی کرده و به زودی خبرهای خوبی در این زمینه منتشر خواهد شد.

حسین افشین در توضیح بیشتر این موضوع گفت: «در این زمینه بانک مرکزی اعلام می‌کند که باید حاکمیت پول حفظ شود و ما هم این را قبول داریم، ولی از سمت دیگر شرکت‌هایی در این خصوص حضور دارند که مشغول فعالیت هستند و تاثیر خوبی هم روی بازار داشته‌اند.»

او ادامه داد: «پیش‌نویس فعالیت رمز‌ ارز‌ها آماده شده و برای بانک مرکزی ارسال شده و فکر هم می‌کنیم بانک مرکزی با این پیش‌نویس موافق باشد. در مجلس هم بحث قانون فعالیت رمز ارزها مطرح است که امیدواریم این قانون تا ماه آذر ماه به تصویب برسد و بتوانیم مشکلات رمز ارزها را حل کنیم.» 

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در نشست خبری خود با اشاره به طراحی توسعه برنامه هوش مصنوعی در کشور خبر از برنامه معاونت علمی برای تهیه دستیار هوش مصنوعی برای رئیس جمهور و همه وزیران کابینه دولت چهاردهم تا شش ماه آینده داد.

حسین افشین در این مورد گفت: «رئیس جمهور و اعضای کابینه به هوش مصنوعی مجهز خواهند شد تا دستیار آنها باشد و به آنها مشورت‌های کارشناسانه بدهد و در لحظه به روز باشند.»

حسین افشین، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد که در تلاش برای حل مشکل کارخانه نوآوری هستند تا شرکت‌های فعال در این کارخانه آسیب نبینند. او تاکید می‌کند که در این زمینه به دنبال تهاتر چندساختمان دولتی با کارخانه آزادی هستند.

افشین در این مورد گفت: «صاحب کارخانه آزادی دولت نیست و صاحب کارخانه می‌خواهد یا ما آن را بخریم یا از ملک بلند شویم. در حال بازدید از برخی ساختمان‌های دولت هستیم تا بتوانیم تهاتری در این زمینه بین ساختمان‌های دولت و کارخانه آزادی صورت بگیرد. ما جا داریم که شرکت‌های این کارخانه جابه‌جا شوند ولی این کار هزینه‌بر است و به صلاح نیست. بنابراین به دنبال اجرای طرح تهاتر هستیم و امیدواریم این کار صورت بگیرد.»

نظرات بینندگان