پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گیزمودو نوشت: محققان در حال آزمایش هوش مصنوعی هستند که میتواند درد را در بزها تنها با توجه به حالت صورت آنها تشخیص دهد. شناسایی درد در حیوانات به سادگی پرسیدن از آنها درباره احساسشان نیست؛ زیرا آنها نمیتوانند صحبت کنند. با این حال، راههایی برای شناسایی نشانههای درد وجود دارد؛ حیوانات ممکن است از روی نالههای ناخوشایند درد خود را اعلام کنند یا به اندازهای که انتظار میرود غذا نخورند. اندازهگیری درد آنها همیشه ساده نیست و میتواند نیاز به تجربه زیادی داشته باشد.
به گزارش انتخاب، خوشبختانه، هوش مصنوعی در شناسایی الگوها عملکرد خوبی دارد. به عنوان مثال، ChatGPT به خوبی میتواند جملات منطقی تولید کند و Google Lens میتواند با تجزیه و تحلیل تصویر یک گربه، میلیونها تصویر مشابه را پیدا کند. محققان بر این باورند که همین ایده میتواند برای شناسایی درد در چهرههای حیوانات به کار رود. تجربههای چندین ساله دامپزشکان در شناسایی چهرههای دردناک میتواند به الگوریتمهای هوش مصنوعی داده شود تا این فرآیند را برای کشاورزان بسیار آسان کند.
این فناوری ممکن است در نهایت به سایر بیمارانی که توانایی صحبت کردن ندارند مانند کودکان خردسال، نیز اعمال شود. به گزارش Phys.org، محققان دانشگاه فلوریدا بر روی بزها تمرکز کرده و چهرههای ۴۰ بز را فیلمبرداری کردند؛ برخی از آنها در حال درد و برخی دیگر آسوده بودند. سپس دادهها را به یک مدل هوش مصنوعی وارد کردند که یاد گرفت درد را بر اساس تنها حالت صورت تشخیص دهد.
الگوریتمی که آنها ایجاد کردند، گفته میشود که دقتی بین ۶۲٪ تا ۸۰٪ در شناسایی درد در چهرهها دارد. برای بهبود دقت، به دادههای بیشتری نیاز است، اما پیامدهای این فناوری برای کلینیکها قابل توجه است.
لدوویکا کیاووچینی، استاد بالینی بیهوشی در دانشگاه فلوریدا، گفت: «این فقط یک مسئله رفاه حیوانات نیست. ما همچنین میدانیم که حیواناتی که در درد هستند، وزن نمیگیرند و تولیدات کمتری خواهند داشت.» شما میتوانید تصور کنید که کشاورزان برنامهای بر روی یک دستگاه موبایل دارند که به آنها اجازه میدهد به سرعت تعداد زیادی بز را ارزیابی کنند تا ببینند کدام یک نیاز به رسیدگی بیشتری دارند، بدون اینکه نیاز باشد هر حیوان را به طور دستی و به آرامی بررسی کنند یا منتظر بمانند تا مشکلات جدیتری پیدا کنند.
این یکی از آن زمینههایی است که هوش مصنوعی به وضوح در خودکار کردن چیزی که معمولاً نیاز به زمان و تجربه گسترده انسانها دارد، مفید است. کامپیوترها در جذب و مطالعه حجم زیادی از اطلاعات به روشی که انسانها نمیتوانند به راحتی انجام دهند، بسیار خوب عمل میکنند.