arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۲۹۵۶۳
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۵ - ۱۰ آبان ۱۴۰۳
میرزاده، کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با «انتخاب»:

نخستین نتیجه مازوت سوزی آلودگی هواست / این آلودگی‌ها روی سیستم تنفسی بسیار تأثیر می‌گذارند / شنیده‌ام نیروگاه نکا و شازند مازوت می‌سوزانند؛ ظاهراً نیروگاه‌های اطراف تهران هم مازوت سوزی دارند، اما به صورت رسمی تأیید و تکذیب نشده / اروپایی‌ها زمانیکه فشار به شبکه‌ی برقشان می‌آید، زغال سنگ می‌سوزانند؛ برای ما هم مازوت ارزان‌تر تمام می‌شود و در زمان ناترازی، مازوت می‌سوزانیم

حمیدرضا میرزاده، کارشناس محیط زیست می گوید بسیاری از نیروگاه‌های بزرگ ما مازوت می‌سوزانند. نیروگاه نکا و نیروگاه شازند را شنیده‌ام که مازوت می‌سوزانند. ظاهراً نیروگاه‌های اطراف تهران هم مازوت سوزی دارند، اما به صورت رسمی تأیید و تکذیب نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حمیدرضا میرزاده، کارشناس محیط زیست می گوید بسیاری از نیروگاه‌های بزرگ ما مازوت می‌سوزانند. نیروگاه نکا و نیروگاه شازند را شنیده‌ام که مازوت می‌سوزانند. ظاهراً نیروگاه‌های اطراف تهران هم مازوت سوزی دارند، اما به صورت رسمی تأیید و تکذیب نشده است.

حمیدرضا میرزاده، کارشناس محیط زیست، درباره مازوت سوزی نیروگاه‌ها به «انتخاب» گفت:  «مازوت آخرین محصولی است که از کوره بلند درمی آید. وقتی نفت خام را استخراج می‌کنند، بنزین و گازوئیل و گاز مایع نفت و؛ که تمام می‌شود، مایه غلیظی در آخر با عنوان نفت کوره تولید می‌شود. در گذشته نفت کوره خیلی کاربرد داشت و تجهیزات قدیمی صنایع هم از آن استفاده می‌کنند و مازوت در دنیا بازار نسبی دارد. در صنایع فولادی کشور‌های دیگر هم به مصرف می‌رسد. موضوع این است که خیلی از کشور‌های دنیا ترجیحشان مازوت نیست، به خاطر آلودگی‌های زیاد و ترکیبات گوگردی بالا، مازوت چندان محبوب نیست. مازوت جز سوخت‌های سنگین است که ذرات معلق (دوده) از آن شکل می‌گیرد. به دلیل گاز‌های گلخانه‌ای، خیلی از کشور‌ها مازوت را محدود کرده‌اند. یک سری از صنایع ناچار به استفاده از مازوت هستند، اما بسیاری از صنایع سراغ جایگزین‌ها می‌روند.»

وی در رابطه با علت مازوت سوزی در ایران بیان کرد: «آنچه در ایران اتفاق افتاده استفاده از مازوت به دلیل ناترازی گاز و محدودشدن بازار مازوت است. آنچه من از کارشناس‌های مختلف شنیده‌ام، محدودشدن اقتصادی مازوت است. کشور‌های تولیدکننده‌ی نفت، مازوت هم تولید می‌کنند. ذخیره مازوت ما بیشتر از نیاز و مشتری هاست. در این شرایط منطق اقتصادی به شما می‌گوید که مازوت بسوزانید. اروپایی‌ها زمانیکه فشار به شبکه‌ی برقشان می‌آید، زغال سنگ می‌سوزانند، برای ما هم مازوت ارزان‌تر تمام می‌شود و در زمان ناترازی، مازوت می‌سوزانیم.»

او افزود: «بسیاری از نیروگاه‌های بزرگ ما مازوت می‌سوزانند. نیروگاه نکا و نیروگاه شازند را شنیده‌ام که مازوت می‌سوزانند. ظاهراً نیروگاه‌های اطراف تهران هم مازوت سوزی دارند، اما به صورت رسمی تأیید و تکذیب نشده است. اگر محیط زیست چیزی را اعلام کند، تأیید می‌شود. در سال‌های گذشته مازوت سوزی تکذیب می‌شد.»

میرزاده درباره نتایج مازوت سوزی گفت: «مازوت سوزی تبعات بسیاری دارد. نخستین نتیجه‌ی آن آلودگی هواست که در اراک و شازند کاملاً قابل رؤیت است. وقتی هوا سرد می‌شود ناچار هستیم گاز را در شبکه خانگی بسوزانیم و مازوت سوزی اوج می‌گیرد. در چند روز اخیر هم با سردی هوا، افزایش مصرف گاز داشتیم. اکسید‌های گوگرد که دیده نمی‌شوند و دوده که به چشم می‌آیند، دو محصول آسیب‌زای آلودگی است. این آلودگی‌ها روی سیستم تنفسی بسیار تأثیر می‌گذارند. گاز‌هایی مثل اس. او. ۲ میزان فروکششان خیلی طولانی است و مدت زیادی در هوا می‌مانند. جریان‌های جوی این آلودگی را از شهر دور می‌کنند.»

نظرات بینندگان