arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۲۷۹۹۷
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۲۲ - ۰۴ آبان ۱۴۰۳

چرا افراد مسلح درخت گرانبهایی را در نپال قطع کردند؟

نابودی درختی در نپال که چند میلیون روپیه ارزش داشت باعث هراس و اندوه گروهی از مردم منطقه شده است. در‌آمد حاصل از درختان ارزشمند بوداسف یا بودی‌ستوا (بیدار‌وجود یا بیداری) در زندگی بسیاری از مردمان منطقه تأثیر چشمگیری دارد و باعث رهایی آنها از کار‌های طاقت‌فرسا می‌شود. درختان بوداسف که در منطقه کاورپالانچوک نپال می‌رویند در آئین بودایی دارای اهمیت نمادین و از طلا گرانبها‌تر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نابودی درختی در نپال که چند میلیون روپیه ارزش داشت باعث هراس و اندوه گروهی از مردم منطقه شده است.
 
در‌آمد حاصل از درختان ارزشمند بوداسف یا بودی‌ستوا (بیدار‌وجود یا بیداری) در زندگی بسیاری از مردمان منطقه تأثیر چشمگیری دارد و باعث رهایی آنها از کارهای طاقت‌فرسا می‌شود.
 
درختان بوداسف که در منطقه کاورپالانچوک نپال می‌رویند در آئین بودایی دارای اهمیت نمادین و از طلا گرانبها‌تر است.
 
به همین دلیل وقتی اخیرا یکی از این درختان از بخش کاور‌پالانچوک نپال قطع شد باقی کشاورزان منطقه به هراس افتادند و نگران تهدید وضعیت معیشت خود شدند.
 
درختانی که همچون معدن طلا هستند
 
«اگر آنها مشکلی داشتند می‌توانستند با من وارد معامله و گفتگو شوند! چرا درخت را نابود کردند؟»
 
دیل بهادر تامانگ با چشمانی اشک‌بار از درخت بوداسف که همراه با آن بزرگ شده بود یاد می‌کند.
 
دیل بهادر، ۴۲‌ساله در روستایی به نام ناگبلی در منطقه روستایی روشی نپال به دنیا آمده و در زندگی سختی‌های فراوانی کشیده است.
 
او برای تأمین زندگی سه فرزند و خواهر و برادر‌ها و والدین خود که همه با هم زندگی می‌کنند ناچار به انجام کارهای طاقت‌فرسای بدنی مانند کارگری ساختمان در گرمای سوزان کشور قطر است.
 
چرا افراد مسلح درخت گرانبهایی را در نپال قطع کردند؟در ماه آوریل، درخت بوداسف که در مقابل خانه دیل بهادر تامانگ کاشته شده بود توسط مردان مسلح ناشناس قطع شد
 
در ماه آوریل مردان مسلح ناشناسی درخت بوداسف که جلوی خانه دیل بهادر تامانگ کاشته شده بود را قطع کردند.
 
از ۱۵ سال پیش که درختان بوداسف که پیش از آن ارزش چندانی نداشتند، ارزشمند شدند وضعیت مالی دیل بهادر هم دگرگون شد.
 
دانه‌های درخت بوداسف برای تهیه تسبیح‌های آئین بودایی استفاده می‌شود و درختان بوداسف که در این منطقه از نپال می‌رویند دارای بالاترین کیفیت و ارزش هستند.
 
کارشناسان می‌گویند علاقه تاجران چینی دلیل افزایش ارزش دانه‌های درخت بوداسف بوده است. پیشتر این درختان چندان خرید و فروش نمی‌شد.
 
کشاورزان محلی می‌گویند تاجران چینی چند سال پیش به روستا‌های آنها آمدند و پیشنهاداتی دادند.
 
هرچند دیل بهادر تحصیلات چندانی ندارد توانست به کمک برادر کوچک‌تر خود شر بهادر تامانگ و بقیه اعضای خانواده از درخت بوداسف خود چندین میلیون روپیه پول درآورد.
 
شر بهادر تامانگ می‌گوید در پنج سال گذشته آنها با فروش دانه‌های همین یک درخت بوداسف سالانه حدود ۹ میلیون روپیه (۶۷٫۰۰۰ دلار) درآمد داشته‌اند.
 
چرا افراد مسلح درخت گرانبهایی را در نپال قطع کردند؟تسبیح بودایی که از دانه‌های درخت بوداسف ساخته می‌شود
 
شر بهادر تامانگ می‌گوید: « اعضای خانواده ما حدود ۲۰ نفر هستند. درآمد حاصل از درخت مخارج همه خانواده را تأمین می‌کرد. ما فکر می‌کنیم اگر این درخت را نابود نمی‌کردند تا سال‌های سال برای ما میلیون‌ها روپیه درآمد داشت».
 
سمیق تریپاتی، تاجری که محصول درخت را از خانواده تامانگ خریداری می‌کرد می‌گوید که قصد داشت پنج تا هفت سال آینده همچنان به خرید دانه‌های درخت از آنها ادامه دهد.
 
او هر سال حدود ۹ میلیون روپیه برای دانه‌های همین درخت می‌پرداخت و آنها را فرآوری می‌کرد و به بهای حدود ۳۰ میلیون روپیه (۲۲۴،۰۰۰ دلار) به تاجران چینی می‌فروخت.
 
این تاجر می‌گوید درخت خانواده تامانگ شاید یکی از ارزشمند‌ترین این نوع درختان در منطقه کاورپالانچوک نپال بوده است.
 
آنچه ۱۱ آوریل رخ داد تمام امید‌های خانواده تامانگ را بر باد داد و آنها را با مشکلات اقتصادی بر جای گذاشت.
 
دیل بهادر می‌گوید آن شب یک گروه ۱۰ تا ۱۵ نفره از مردان مسلح با تیراندازی و انداختن نارنجک به خانه آنها حمله کردند.
 
خانواده تامانگ که می‌دانستند درخت بوداسف آنها ممکن است هدف قرار بگیرد دوربین‌های مدار‌بسته نصب کرده بودند و در اطراف درخت سیم‌خاردار کشیده بودند به همین دلیل فقط از طریق در آهنی قفل‌دار می‌شد به درخت دسترسی پیدا کرد.
 
در فیلم دوربین‌های مدار‌بسته که شر بهادر در اختیار بی‌بی‌سی قرار داد افراد مسلحی دیده می‌شوند.
 
دیل بهادر می‌گوید زمانی که همه خانواده از ترس تیر‌اندازی در خانه پناه گرفته بودند مردان مسلح قفل در آهنی را شکستند و کاری انجام دادند که همه خانواده را در بهت و حیرت فرو‌برد.
 
او می‌گوید: «بعد از حدود یک ساعت توانستند قفل آهنی را بشکنند و تنه درخت را با اره قطع کنند. هنوز سر در نمی‌آوریم چرا چنین کاری کردند».
 
این روش ویرانگرانه برای این بود که هرچند این افراد نمی‌توانستند درخت را ببرند و جای دیگری بکارند اما با این کار باعث شدند که خانواده تامانگ دیگر نتواند از درخت سود ببرد.
 
برخی از روستاییان در گفتگو با بی‌بی‌سی حدس می‌زدند که ویرانگران انگیزه‌های رقابتی داشته‌اند و گروهی هم معتقدند این ویرانگران شاید می‌خواسته‌اند دانه‌های درخت را بخرند و از خانواده تامانگ جواب رد شنیده‌اند.
 
تحقیقات پلیس در مورد این رویداد همچنان ادامه دارد.
 
جرم‌های درختی
 
درختان بوداسف در دو منطقه روستایی تمال و روشی نپال می‌رویند مناطقی که به گفته مقامات محلی اختلافات و تنش‌های بسیاری بر سر فروش و محصول این درختان جریان دارد.
 
میم بهادر وایبا، معاون دهداری منطقه می‌گوید: «حدود یک‌ سوم درگیری‌ها و مناقشات در کمیته حقوقی منطقه بر سر درخت بوداسف است».
 
اتفاقی که در خانه تامانگ افتاد باعث وحشت و هراس در روستا‌های اطراف شد.
 
خانواده نارایان هوماگای که فقط چند متر دورتر از خانواده تامانگ زندگی می‌کنند هنوز از این ماجرا شوکه هستند.
 
او می‌گوید: «دیل بهادر تامانگ این درخت را در خانه من کاشت. ما از اتفاقی که افتاد به شدت وحشت‌زده شدیم».
 
بعد از این اتفاق نارایان هم در اطراف خانه خود برای محافظت از درخت دوربین مدار‌بسته نصب کرده و اطراف خانه حصار آهنی کشیده است.
 
آو می‌گوید: «با دیدن درختانی که در محل قطع شده‌اند ما می‌ترسیم که همین اتفاق برای ما بیفتد. مردم بدخواه و حسودند».
 
مسئولان محلی برای محافظت از درختان ارزشمند گشت‌های پلیس ترتیب داده‌اند.
 
دالمان توخار، معاون دهداری تمال می‌گوید در این روستا دو تا سه روز در هفته به طور منظم گشت پلیس داریم.
 
روستاییان می‌گویند تاجران پیش از این برای حمل‌و‌نقل ایمن دانه‌های درخت بوداسف از بالگرد استفاده می‌کردند.
 
راج‌کومار شریستا، معاون و سخنگوی پلیس منطقه کاورپالانچوک می‌گوید پلیس در صورت لزوم به‌ویژه در فصل برداشت محصول در منطقه مستقر خواهد شد.
 
اما کشاورزان نگران این هستند که همه این تمهیدات در برابر افراد مسلحی که برای نابودی درختان می‌آیند سودی نداشته باشد.
 
منبع: بی بی سی
نظرات بینندگان