پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برخی از این عادات بد میتوانند به مغز آسیب وارد کنند و حتی باعث مشکلات جدی مانند زوال عقل و آلزایمر شوند. در این مقاله به چند عادت روزمره که ممکن است به سلامت مغزتان ضربه بزنند، پرداخته شده است.
به نقل از وب ام دی همه ما بعضی کارها را میدانیم که نباید انجام دهیم، اما همچنان به عادتهای روزمره خود ادامه میدهیم. اینها کارهایی است که به مغز آسیب میزند.
۱. خواب کافی ندارید
خواب ناکافی میتواند یکی از عوامل ابتلا به زوال عقل، از جمله بیماری آلزایمر باشد. داشتن ساعات خواب منظم بسیار مهم است. اگر با مشکل خواب مواجه هستید، از مصرف الکل، کافئین و استفاده از دستگاههای الکترونیکی در شب خودداری کنید و یک برنامه آرامبخش برای زمان خواب خود تنظیم کنید.
۲. زمان زیادی را تنها سپری میکنید
انسانها برای ارتباط اجتماعی ساخته شدهاند. داشتن ارتباطات واقعی، حتی با چند دوست نزدیک، باعث افزایش شادی و بهرهوری میشود و خطر ابتلا به زوال مغزی و آلزایمر را کاهش میدهد. اگر احساس تنهایی میکنید، با دوستان خود تماس بگیرید یا فعالیتهای گروهی مثل رقص سالسا یا تنیس را امتحان کنید.
۳. بیش از حد غذاهای ناسالم میخورید
مصرف غذاهای فستفودی مانند همبرگر، سیبزمینی سرخکرده و نوشابهها میتواند باعث کوچکتر شدن بخشهای مهم مغز شود. در مقابل، مواد غذایی سالم مانند توتها، غلات کامل، مغزها و سبزیجات برگدار به حفظ عملکرد مغز کمک میکنند. دفعه بعد که خواستید به سراغ چیپس بروید، به جای آن کمی آجیل بخورید.
۴. با صدای بلند به موسیقی گوش میدهید
اگر با هدفونهای خود موسیقی را با صدای بسیار بلند گوش کنید، در عرض ۳۰ دقیقه میتوانید شنوایی خود را به طور دائمی آسیب بزنید. این مشکل فقط به گوش شما محدود نمیشود؛ بلکه از دست دادن شنوایی در سنین بالا با مشکلات مغزی مانند آلزایمر و از دست دادن بافت مغزی مرتبط است. سعی کنید صدا را تا ۶۰ درصد از حجم حداکثری دستگاه پایین بیاورید و برای مدت طولانی گوش ندهید.
۵. فعالیت بدنی کافی ندارید
نبود فعالیت بدنی منظم میتواند احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد. همچنین احتمال ابتلا به بیماریهای دیابت، قلبی و فشار خون بالا را بیشتر میکند که همگی ممکن است با آلزایمر ارتباط داشته باشند. حتی نیم ساعت پیادهروی یا کار در باغچه میتواند تأثیر مثبت داشته باشد. مهم این است که حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط در هفته داشته باشید.
۶. هنوز سیگار میکشید
سیگار کشیدن میتواند مغز شما را کوچک کند و باعث ضعف حافظه شود. این عادت شما را دو برابر بیشتر در معرض زوال عقل و آلزایمر قرار میدهد و همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت، سکته و فشار خون بالا را افزایش میدهد.
۷. بیش از حد غذا میخورید
حتی اگر غذای سالم هم بخورید، پرخوری میتواند مانع از ایجاد ارتباطات قوی بین سلولهای مغزی شود که برای تفکر و حافظه ضروری است. پرخوری طولانی مدت میتواند شما را به اضافه وزن خطرناک رسانده و منجر به بیماریهای قلبی، دیابت و فشار خون بالا شود که همگی با مشکلات مغزی و آلزایمر مرتبط هستند.
۸. زیاد در تاریکی میمانید
کمبود نور طبیعی میتواند شما را افسرده کند و سرعت عملکرد مغز را کاهش دهد. تحقیقات نشان میدهد که نور خورشید به حفظ کارکرد صحیح مغز کمک میکند. بنابراین، سعی کنید هر روز کمی وقت در محیطهای روشن و طبیعی بگذرانید.
سلامت نیوز