پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رحمان قهرمانپور، کارشناس روابط بینالملل درباره مذاکرات هسته ای می گوید فعلا امکان از سرگیری مذاکرات علنی و جامع کم است، اما در عین حال معنای این حرف این نیست که هیچ مذاکره ای انجام نشود.
قهرمانپور در گفتوگو با «انتخاب» درباره احتمال از سرگیری مذاکرات و تمایل غربیها به رفع تحریم و حل مسائل هستهای گفت: تحلیل وضعیت موجود منطقه و وضعیت داخلی آمریکا نشان میدهد که فعلا امکان از سرگیری مذاکرات علنی و جامع کم است، اما در عین حال معنای این حرف این نیست که هیچ مذاکره ای انجام نشود. دو طرف دنبال ایجاد مقدمات آغاز مذاکرات در چند ماه آینده هستند، این مسئله بستگی به نتیجه انتخابات آن بستگی دارد و اروپا هم در مواضع خود نسبت به ایران تجدیدنظر کند.
قهرمانپور ادامه داد: دیدار روانچی با اروپاییها نشان میدهد سطح تعاملات متوسط است. اگرچه مکرون دیداری به صورت فردی با رئیس جمهور ایران داشت.
او افزود: سیاست اروپا در قبال موضوع هستهای ایران بر رویکرد المان و فرانسه و انگلیس است و این سه کشور تصمیم گیر هستند و میخواهند در سطوح پایین وارد مذاکرات مقدماتی شوند تا پس از ارزیابی شرایط، مذاکرات را به بعد از انتخابات امریکا موکول کنند. جنگ غزه و انتخابات امریکا و اوکراین به هم گره خورده است.
وی در ادامه گفت: در داخل کشور، اخبار مذاکرات مهم است. اگر به نوسان قیمت دقت کنید، مشخص است. به لحاظ کنترل امید داخلی، اخبار انتخابات اهمیت زیادی دارد. منطقه در شرایط فعلی شرایط پیچیدهای دارد و جنگ حزب الله و اسراییل و واکنش ایران جدیست. در چنین فضایی دیپلماتها تلاش میکنند امید تزریق کنند اما به این معنا هم نیست که دروغ بگویند. اظهار امیدواری میتواند شرایط داخلی را آرامتر نگه دارد.
قهرمانپور درباره شکلگیری فرم جدیدی از مذاکرات با تفاوتهای جدی نسبت به برجام گفت: هر دو طرف پذیرفتهاند که درباره توافق جدیدی برمبنای برجام گفتگو کنند. برجام یک مبنای کلی است اما درباره درجه غنیسازی و تحریمهایی که قرار است لغو شود،مذاکرات جدی صورت میگیرد. از وقتی برجام نهایی شد تا امروز زمان زیاد گذشته و توان فنی ایران بیشتر شده که باید در مذاکرات جدید لحاظ شود.