پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:یک مطالعه جدید هشدار می دهد که محرومیت، بی توجهی و سوء استفاده در دوران کودکی می تواند خطر ابتلا به مشکلات سلامتی را در طولانی مدت افزایش دهد.
به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «جورج اسلاویچ»، محقق ارشد و مدیر آزمایشگاه ارزیابی و تحقیقات استرس دانشگاه لس آنجلس، گفت: «استرس در ۹ مورد از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر امروزی دخیل است. زمان آن فرا رسیده است که این آمار را جدی بگیریم و غربالگری استرس را در تمام کلینیکهای کودکان و بزرگسالان آغاز کنیم.»
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از ۲۱۰۰ شرکت کننده را در یک مطالعه طولانی مدت که توسط مؤسسه ملی پیری تأمین شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.
تیم تحقیق آسیبهای مختلف دوران کودکی که توسط شرکتکنندگان گزارش شده بود نظیر مشکلات مالی، سو استفاده، بیتوجهی، زندگی جدا از والدین و دریافت آرامش روانی را بررسی کردند.
شرکتکنندگان همچنین نمونههایی را ارائه کردند که به محققان اجازه میداد ۲۵ نشانگر زیستی مختلف بیماری را بررسی کنند و آنها گفتند که آیا مبتلا به ۲۰ بیماری اصلی مختلف تشخیص داده شده اند یا خیر.
نتایج نشان داد که خطر مشکلات سلامتی در مردان و زنان با میزان استرس دوران کودکی آنها افزایش مییابد.
محققان همچنین دریافتند که اثرات استرس بین مردان و زنان متفاوت است.
نتایج نشان میدهد که استرس دوران کودکی تأثیر بیشتری بر متابولیسم زنان نسبت به مردان دارد.
از سوی دیگر، به نظر میرسد سو استفاده عاطفی و بی توجهی بر اختلالات خونی، مشکلات سلامت روانی و رفتاری و مشکلات تیروئید، اثرات سلامتی بیشتری نسبت به زنان بر مردان دارد.
اسلاویچ در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «بیشتر افرادی که استرس قابل توجه یا آسیبهای اولیه زندگی را تجربه کرده اند هرگز مورد ارزیابی قرار نمیگیرند. این یافتهها اهمیت حیاتی غربالگری استرس در محیطهای بالینی را برجسته میکند