پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس تاریخ «انتخاب»: اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود.
«انتخاب» هر شب یادداشتهای روزنوشت علم را منتشر میکند.
چهارشنبه ۲۲ تا دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۴۸: تا دوشنبه ۲۷ در آروزا پیش بچه ها بودم. اسکی کردم بد نبود. از اخبار جهان در این مدت کنفرانس سران کشورهای عرب هم مرز اسرائیل در قاهره بود که هم زمان آن هم اسرائیلی ها اطراف قاهره را بمباران می کردند. من جمله یک کارخانه آهن قراضه خوردکنی را بمباران کردند که هفتاد نفر کشته و ۹۰ کارگر هم زخمی شدند. البته این امر خیلی به ضرر اسرائیل تمام خواهد شد. همچنان که کشتار مسافرین هواپیماها و بمب انداختن بین مسافرین که عرب ها می کنند و اخیرا در مونیخ به خیال کشتن پسر دایان دو سه نفر مسافر را کشتند آنها را خیلی وحشی تر جلوه گر ساخته است.
مطلب مهم دیگر این است که بیچاره ملک حسینن قدغن کرد که فدائیان در داخل اردن (شهرهای مهم) اسلحه حمل نکنند. فدائیان مقاومت کردند. جنگ در گرفت. از طرفین عده ای کشته شدند، بعد حسین تسلیم شد و اجازه حرکت به آنها داد. گمان می کنم عمل او گذشته است و دیگر فایده ندارد. بیچاره حسین روزهای آخر سلطنت را می گذراند. حسین بعد از آن که به قاهره رفت و برگشت، این قدغن را کرد. باز هم رودست ناصر را خورد. ناصر خواست ببیند آیا کسی از عهده فدائیان برمی آید یا نه؟ خیلی عجیب است. اصولاً وضع خاورمیانه خیلی مغشوش است. شاهنشاهدمی فرمودند: خلبان های روسی روی هوا با هم حرف می زده اند (خلبان هایی که طیارات مصری را به پرواز آورده اند) و آمریکایی ها صدای آنها را ضبط کرده اند...