برنا: نشست خبری پروژه مهر امروز دوشنبه ۸ مردادماه باحضور حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی و مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در این نشست خبری اظهار کرد: آمار پیشبینی شده برای ثبتنام دانشآموزان حدود یک میلیون و ۴۹۵ هزار نفر بر اساس نرخ موالید و در نظر گرفتن تعداد اتباع و مهاجر است.
وی با بیان اینکه تعداد دانشآموزان ۱۱۰ هزار نفر است، تصریح کرد: شاهد کاهش تعداد دانش آموزان در پایه اول خواهیم بود و با شیب کاهشی روبرو هستیم. تعداد یک میلیون و ۱۶۸ هزار دانشآموز پایه اول ثبت نام قطعی شد.
طریفی حسینی افزود: ۹ میلیون و ۱۹۲ هزار دانش آموز دوره ابتدایی ثبت نام کردند که ۸ میلیون و ۴۰۰ دانشآموز ثبت نام قطعی انجام شده است.
معاون آموزش ابتدایی با بیان اینکه سال گذشته ۴۸ درصد ثبت نام اولیه انجام شده است، تصریح کرد: اما امسال حدود ۸۰ درصد ثبت نام پایه اول انجام شده است.
طریفی حسینی افزود: یک امار ۹۰ درصدی در ثبت نام هر شش پایه دوره ابتدایی داریم. تا پایان مرداد به حد نصاب ۱۰۰ درصدی در حوزه ثبتنام دانشآموزان دست پیدا خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه کلاس بندی دانشآموزان انجام شده است، ادامه داد: از پیک کاری ثبت نام و کلاسبندی عبور کردیم و وارد سازماندهی معلمان شدهایم. سازماندهی موظف در استانهای مختلف مثل خوزستان تا نزدیک حدود ۸۰ درصد انجام شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اولویت مسئله سازماندهی و توانمندسازی معلمان در طول دوره تابستان است، خاطرنشان کرد: دو سه موضوع در قالب پروژه مهر انجام شده است. تضمین کیفیت آموزش در طول سال آتی حائز اهمیت است. جهتگیری و رویکرد بر این است کارهایی که باید انجام شود در طول تابستان باشد.
طریفی حسینی گفت: ما بحث ساماندهی معلمان بخشی از معلمان دوره ابتدایی در قالب نظام دوری ساماندهی می شود و30درصد از معلمان پایه اول سال گذشته در دوره دوم هم قرار خواهد گرفت و با همان دانش آموزان تا پایه سوم ابتدایی آموزش را ادامه می دهند.
وی افزود: معلمان براساس سابقه کار و مدرک تحصیلی و شرکت آنها در دوره های ضمن خدمت می توانند در دوره های توانمندسازی شرکت کنند و از هفته سوم مردادماه برگزاری دوره های توانمندسازی معلمان آغاز می شود.در این راستان مدیران مدارس نیازسنجی معلمان خود را انجام می دهند و موارد آموزشی مود نیاز را به اداره آموزش و پرورش اعلام می کنند و دوره توانمندسازی برای آنها به مدت 60ساعت برگزار می شود، علاوه بر معلمان ، مدیران هم باید در این دوره ها شرکت کنند.
معاون آموزش ابتدایی تصریح کرد: بخشنامه ای مبنی بر کیفیت بخشی نظام آموزشی را به آموزش و پرورش مناطق ارسال کردیم تا کیفیت بخشی و ساماندهی نیروی انسانی و کیفیت نظام آموزشی صورت گیرد و این بخشنامه می تواند در حوزه نقل و انتقالات معلمان ابتدایی به مدیران کمک می کند.
طریفی حسینی درباره بهسازی مدارس گفت: در قرارگاه عدالت تربیتی و سازمان نوسازی مدارس به بهسازی و شاداب سازی ۱۱۰ کلاس درس با کمک گروه های جهادی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین طراحی شده و به مدارس و مناطق آموزشی ابلاغ شده است ، در حدود ۱۰ درصد مدارس دولتی و ۵۰ درصد از مدارس غیردولتی ، هیئت امنایی اجرا شود، در این راستا مدارس یک برنامه ریزی عملیاتی داشته و از عملکرد مدارس را براساس شاخص های مشخص شده در الگو ارزیابی کنند و پیش بینی شده است هزار نفر به عنوان راهبران تحول در مدارس در کنار مدیران برای اجزای برنامه تحولی و ارزیابی حضور پیدا کنند.
معاون آموزش ابتدایی گفت: رویداد الف تا در پایان تابستان برگزار می شود تا مدیران بتوانند از موارد و پروژه های تحولی استفاده کنند.
وی ادامه داد: مهاجرت ،فوت، کودکان دارای معلولیت شدید از علت های عدم حضور دانش آموزان در مدارس است و برخی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل هم توسط والدین یک سال دیرتر ثبت نام کرده اند که در این حوزه تناقض قانونی وجود دارد واگر از جمعیت بازمانده از تحصیل این تعداد دانش آموز را کم کنیم، تعداد جمعیت بازمانده از تحصیل کم خواهد شد و در این راستا به سامانه جامعی از اطلاعات دان آموزان داشته باشیم و هم اکنون تنها اطلاعات جامع ما از سازمان ثبت احوال تعداد موالید است. در سال گذشته ۱۵۰ هزار نفر جز افرادی بودند که باید علت عدم حضور آنها در مدارس را بررسی می کردیم.
طریقی حسینی افزود: ما برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل دوره های آموزشی برگزار کردیم و همچنین در این زمینه سازمان نهضت سواد آموزی با ما همکاری می کنند.
معاون آموزش ابتدایی عنوان کرد: از بررسی چهره به چهره ۸۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل حدود ۵۰۰ نفر اعلام کرد که این عدم حضور دلیل اقتصادی دارد.
مجتبی هاشمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در ادامه این نشست بیان کرد: پروژه مهر بزرگترین رویداد فرهنگی و آموزشی کشور با حضور ۱۶ میلیون دانش آموز برگزار می شود. کار گسترده ای است که در قالب برنامه ای به نامه پروژه مهر انجام میشود. در این راستا در استان ها تحت این دستورالعمل های صورت هماهنگ اجرا می شود و این بخشنامه را به صورت پایدار اعلام کردیم.
وی افزود: اقدام دیگر در پروژه مهر ساماندهی نیروی انسانی و استخدامی است که برنامه این اقدام امروز شکل نگرفته است و از ماه های گذشته آزمون های استخدامی برگزار شده است تا استخدام به موقع صورت گیرد. هزار و ۷۵۰ منطقه ما باید هماهنگ باشند و این بخشنامه را اجرا می کنند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: بحث ثبت نام در مدارس بخشی از پروژه مهر است که زیر کارگروه ها نه گانه ترسیم کرده و هر کارگروه وظیفه خود را دارد و یک سری پروژه های که باید صورت گیرد ، در پروژه مهر باید بخشی از فرایندها شکل بگیرد و بخشی فرایند در حوزه معاونت ابتدایی شکل گیرد و مدیریت شود. امسال با برگزاری ۱۰ جلسات هماهنگی استان ها بحث ثبت نام از اولویت های استان ها است.
هاشمی گفت: در پروژه مهر رویکرد تحولی داریم که بتونیم نسبت به سال گذشته به هدف آموزش و پرورش نزدیکتر کنیم. بحث مبنی بر شایستگی ها از جمله استخدام ها است، همچنین باید در حوزه های مختلف مشارکت را داشته باشیم.
وی عنوان کرد: یکی از مهم پروژه های ما فضای فیزیکی است که مدرسه به فضای فیزیکی نیاز دارد که با همکاری سازمان نوسازی مدارس انجام میگیرد که امسال هزار و ۴۹۱ پروژه پرورشی و آموزشی در قالب ۶ هزار و ۸۶۰ کلاس درس به مساحت یک میلیون ۶۶ هزار و ۸۶۱ متر مربع به آموزش و پرورش استان ها تحویل داده شده است.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی دیگر پروژه ها توانمند سازی و بهسازی معلمان است و اقدام دیگر ثبت و توزیع درسی است که این اقدام در سطح کشور اقدامی بسیار دشوار است و هم اکنون ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی درحال چاپ است، ثبت کتاب پس از ثبت نام دانش آموزان در مدارس انجام می شود که تا کنون ۷۶.۵ صدم درصد ثبت سفارش کتاب درسی انجام شده است.
هاشمی گفت: در پروژه مهر در حوزه ثبت نام تطبیق نحوه اجرا با قانون در حوزه نظارت درحال انجام است ، آنچه پایه نظارت ما است و باید تقویت شود، نظارت منطقه ای است. به دستور صحرایی به برخی از استان ها نمایندگانی به عنوان نماینده وزیر در ۸ استان حضور خواهد یافت تا بتونیم نظارت تا را به صورت دقیقتری صورت گیرد بخشی از نظارت ها نظارت های میدانی است که برنامه ها مبنی براین نظارت درحال اجرا است.
وی ادامه داد: والدین و دانش آموزان می توانند شکایات و نظرات در حوزه ثبت نام مدارس در بخشی که به تازگی در سایت my.medu گنجانده شده است، ثبت کنند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: تنها هزینه بیمه و کتاب درسی در هنگام ثبت نام می توان توسط مدارس دریافت شود و در این حوزه حدود۴ هزار و ۲۰۰ شکایت داشتیم و به تخلفات برخورد شده است . در حوزه ثبت نام بیشترین شکایت در حوزه شهریه و دریافت هزینه بوده است.