پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یورونیوز: فقط دنیای سیاست، علم و سلامت نیست که مورد هدف اطلاعات نادرست آنلاین قرار میگیرد، بلکه حتی ورزش و سایر سرگرمیهای مورد علاقه ما نیز ممکن است مورد حمله ادعاهای مشکوک قرار گیرند و در این میان، مسابقات جام ملتهای اروپا ۲۰۲۴ نمونه جدیدی است.
در روزهای اخیر مواردی از این انتشار اطلاعات نادرست در یورو ۲۰۲۴ هم دیده شده است. به عنوان نمونه تصویری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که ظاهراً یک هوادار فوتبال را در آلمان در دور اول مسابقات با لباس آدولف هیتلر نشان میداد.
این عکس به طور گسترده در فیس بوک و توییتر به اشتراک گذاشته شد، اما عکس به هیچ وجه مربوط به یورو امسال نیست.
این عکس در مسابقات جام ملتهای اروپای ۲۰۲۴ گرفته نشده است
در واقع، تاریخ آن به یک مهمانی هالووین در اکتبر ۲۰۲۲ برمی گردد و محل ثبت آن هم نه آلمان که ایالات متحده آمریکا است.
ما میتوانیم تصویر اصلی را در توییتر که توسط «یهودی ستیزی را متوقف کنید» در ۳۰ اکتبر ۲۰۲۲ منتشر شده پیدا کنیم. این گروه آن زمان ضمن انتقاد از پوشیدن چنین لباسی آنرا وحشتناک و نگرانکننده نامیده و تاکید کرده بود که به گسترش نفرت میانجامد.
تصویر واقعی مربوط به سال ۲۰۲۲ و یک مهمانی هالووین در ایالات متحده است
یکی دیگر از ادعاهای گمراه کننده آنلاین تلاش می کند تا به هم ریختگی پس از بازی را به گردن مهاجران بیاندازد.این ویدئو که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است، میدان رومربرگ در فرانکفورت را نشان میدهد که پر از زباله و ظروف خالی غذا و نوشیدنی است.
این ویدیو با زیرنویسهایی مانند «مطمئن نیستم که فرانکفورت تا چه زمانی از پیامدهای مهاجرت دسته جمعی دوام خواهد آورد» منتشر شده است.
این ویدیو هیچ ربطی به مهاجران ندارد
اما این ویدیو اصلا ربطی به مهاجرت ندارد. چیزی که نشان می دهد آشفتگی هواداران فوتبال پس از بازی بین انگلیس و دانمارک در ۲۰ ژوئن است.
ویدئوها و پست های مختلف دیگر میدانی مملو از هواداران را قبل و در حین بازی یا پس از آن نشان می دهند، جایی که زبالهها به وضوح دیده می شوند.
تصاویری از زبالههایی که هوادران فوتبال در خیابانها ریختهاند
اما اطلاعات غلط منتشر شده تنها به «بیگانههراسی» محدود نمیشود و انواع دیگری از گزارههای نادرست در این مدت پیرامون یورو ۲۰۲۴ در شبکههای اجتماعی مشاهده میشود. به عنوان مثال پیشتر ادعاهایی منتشر شده بود که در آن گفته میشد پلیس آلمان از هواداران خواسته به جای نوشیدن الکل وید یا علف بکشند.
به نظر می رسد این ادعا از گزارش روزنامه بریتانیایی The Sun سرچشمه گرفته است که به نقل از یک سخنگوی پلیس گفته بود آنها بیشتر افرادی را که الکل نوشیدهاند مورد هدف قرار میدهند تا گروههایی که علف مصرف کردهاند.
اما پلیس آلمان این ادعاها را رد کرده و گفته است که امنیت همه تماشاگران فوتبال را بدون توجه به نوشیدنی و یا موادی که مصرف کردهاند تضمین میکند.
سخنگوی پلیس آلمان همچنین گفته بود که آنها هرگز به صراحت هواداران فوتبال را کشیدن علف یا وید تشویق نمیکنند.