پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس تاریخ «انتخاب»: اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود.
«انتخاب» هر شب یادداشت های روزنوشت علم را منتشر می کند.
دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۴۸: صبح شرفیاب شدم. کارهای جاری به عرض رسید. چند نامه خصوصی غیر سیاسی برای شاهنشاه رسیده بود، ملاحظه فرمودند. به من برگرداندند که نگاه دارم، زیرا به آنها علاقهمند بودند.
عرض کردم این نامه را من در منزل... می گذارم که اگر احیاناً غفلتاً مردم یا کشته شدم، به دست کسی نیفتد. به او گفته ام اگر چنین پیشامدی شد، آنها را معدوم کند. شاهنشاه خیلی به سادگی فرمودند «یا این که پیش خود ما بیاورد». اندکی من متوجه این خونسردی شاهنشاه شدم ولی به رو نیاوردم، که چه طور مردن مرا به سادگی تلقی فرمودند.
امروز در شرفیابی کارهای جاری بود. مقداری هم به شوخی گذشت و بیچاره نخست وزیر منتظر شرفیابی (بود).
بعد از ظهر در منزل کار کردم. عالیخانی بعد از شورای اقتصاد شرفیاب شده و استدعای استعفاء کرده بود. فرموده بودند بعد نظرم را به تو خواهم گفت ولی او تمام مطالب و نابهسامانیها را به عرض رسانده بود. بعد آمد برای من تعریف کرد.
نخست وزیر دیشب از سفر ترکیه برگشته، امروز شرفیاب شد. نخست وزیر برای جلسه .R.C.D ( سازمان همکاری عمران منطقه ای) و زمینه و همکاری های دیگر به ترکیه رفته بود. راجع به خط لوله نفت خلیج فارس اسکندرون نیز ترک ها را خیلی (علاقمند) دیده و خوشوقت بود.