پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جریان سنتی اصولگرا چندان بروز و ظهور خاصی در این دوره از انتخابات نداشت و چهرههای جدیدی از اصولگرایان پا به میدان گذاشتند که شاید سابقه عضویت در مجلس را نیز پشت سر نداشته باشند.
حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا، درباره میزان مشارکت در این دوره از انتخابات به «انتخاب» گفت: ما هنوز به تحلیل درباره میزان مشارکت و کاهش و افزایش آن نرسیدیم. بخشی از این شرایط ناشی از تکثر نامزدها بود و رایها تکه تکه شد. وقتی رأی بین افراد پخش میشود، به طور طبیعی نفر اول مرز ۲۰ درصد را میخواهد و میزان رأی افراد پایین میآید. اگر جمع همه نیروهای اصولگرا یا مستقل را حساب کنید، تعداد قابل توجه است.
وی درباره ترکیببندی مجلس دوازدهم بیان کرد: مجلس آتی ۴ فراکسیون خواهد داشت و دیدگاههای متنوعی در آن حضور دارند که مدیریت بر آن دشوارترین دوران مجلس را خواهد پیمود. فراکسیون وحدت، ائتلاف، امنا و مستقلین بخشی از دستهبندیهای مجلس خواهد بود. ریاست مجلس هم در این دوره بین سه نفر نهایی میشود البته بستگی به لیست تهران دارد و از کسانی که به دور دوم میآیند هم تأثیر میگیرد. ریاست مجلس قالیباف خیلی با سختی محقق خواهد شد.
ترقی درباره عدم کاندیداتوری میرسلیم و وضعیت اعضا موتلفه در انتخابات گفت: آقای میرسلیم سنشان دیگر برای این کار مناسب نبود و بالای ۷۵ سالشان شد. دیگر اعضا هم در لیست وحدت حضور داشتند. برخی از اعضا موتلفه در دور دوم هستند و دیگر تمرکزها هم روی شهرستانها بوده است. آقای یزدی خواه و اسکندری در لیست موتلفه هستند.