دیپ عدس یکی از انواع دیپهای مدرن است که از ترکیب عدس با گردو، سیر و سبزیجات تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است.
دیپ نوعی سس غلیظ خوشمزه است که برای مزهدار کردن در کنار انواع ساندویچ، سیب زمینی، گوشت، ماهی، سبزیجات و فینگرفود سرو میشود. اشتباه نکنید! دیپ هیچ ربطی به سس ندارد. پایه اصلی دیپ ممعولا شیر و خامه و پنیر است و به صورت مکمل در کنار غذا از آن استفاده میشود. دیپ درواقع یکجور پیشغذاست که به صورت تنها هم سرو میشود و خیلی هم خوشمزه است. دیپها انواع مختلفی دارند مثل دیپ چدار، دیپ گوجه فرنگی، دیپ لوبیا، دیپ قارچ و.... کافی است کمی خلاقیت داشته باشید تا بتوانید دیپهای جدید با طعمهای خوشمزه را در منزل تهیه کنید. دیپ عدس نوعی دیپ بسیار خوشمزه و مقوی است که عدس ماده اصلی تشکیل دهنده آن است و به همین دلیل بسیار مقوی و سرشار از خاصیت است. این دیپ به دلیل نداشتن موادی مانند پنیر، شیر و خامه کاملا سالم و سبک و مناسب افرادی است که رژیم غذایی دارند. اگر دوست دارید این دیپ خوشمزه و سالم را با کمترین هزینه و به سادگی در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
عدس پخته: ۲۵۰ گرم
مغز گردو: ۱۰۰ گرم
سیر: ۲ حبه
روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
کنجد: یک و نیم قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و پودر زیره: به میزان لازم
مواد لازم برای روی دیپ
روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
گشنیز: ۱ دسته
پول بیببر: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این دیپ آسان و فوقالعاده خوشمزه ابتدا عدس پخته و بدون آب را همراه با سیر، آب لیموترش، کنجد، روغن زیتون، مغز گردو، نمک، فلفل و پودر زیره را داخل دستگاه غذاساز بریزید و به مدت دو دقیقه دستگاه را روشن کنید تا مواد کاملا پوره و با هم مخلوط شوند. مواد پوره شده را داخل دیس یا بشقاب سرو بریزید و با ته قاشق مواد را داخل ظرف کاملا پهن کنید. حالا روغن زیتون و گشنیز را داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا گشنیز کاملا با روغن زیتون پوره شود. این سس خوشرنگ و خوشمزه را روی دیپ بریزید و در آخر مقداری پول بیبر روی دیپ بپاشید. دیپ عدس خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با نان پیتا یا نان تردیلا یا هر نوع نان خشک دیگر میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
فرارو