arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۶۴۳۹۷
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۲۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲

آیا ورزش در پیشگیری از سرطان پروستات موثر است؟

در سال‌های اخیر یکی از بحث‌برانگیزترین سوال‌ها در حوزه پژوهش سرطان این بوده است که آیا ورزش منظم می‌تواند جلوی برخی از انواع سرطان را بگیرد یا خیر.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: در سال‌های اخیر یکی از بحث‌برانگیزترین سوال‌ها در حوزه پژوهش سرطان این بوده است که آیا ورزش منظم می‌تواند جلوی برخی از انواع سرطان را بگیرد یا خیر.

 پاسخ به این سوال دشوار و پیچیده است. اما بنابر گزارش نیویورک تایمز، پژوهشی که اخیرا در نشریه انگلیسی طب ورزش (Sports Medicine) منتشر شده است، نگاهی دارد به اینکه فعالیت جسمی منظم چه تاثیری روی خطر ابتلا به سرطان پروستات دارد.

در این پژوهش، داده‌های ۵۷ هزار و ۶۵۲ مرد سوئدی در فاصله سال‌های ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۹ جمع‌آوری شد. آنها در دست‌کم دو آزمون تندرستی شرکت کردند تا مشخص شود آیا احتمال ابتلا به سرطان در کسانی که تحرک‌ بیشتری داشتند کمتر است یا خیر. یافته‌ها نشان داد که حدود یک درصد شرکت‌کنندگان به سرطان پروستات مبتلا شدند و کسانی که طی سال‌ها وضعیت تندرستی‌شان بهبود پیدا کرده بود ۳۵ درصد کمتر احتمال داشت که به این بیماری مبتلا شوند.

این یافته‌ها همسو با پژوهش‌های اخیر در مورد ارتباط میان تندرستی و سرطان است. به‌عنوان مثال، بر اساس پژوهشی که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، اگر تمام بزرگسالان در آمریکا دستورالعمل‌های فعالیت جسمی را رعایت کنند، شمار موارد ابتلا به سرطان حدود سه درصد یا ۴۶ هزار مورد در سال کاهش پیدا می‌کند.

احتمال ابتلای مردان به سرطان پروستات پس از ۵۰ سالگی افزایش پیدا می‌کند؛ و به نظر می‌رسد ارثی باشد. بر اساس برآورد انجمن سرطان آمریکا، از هر هشت مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می‌شود.

آزمایش‌های غربالگری بیشتر به‌معنای افزایش موارد تشخیص است، از جمله در مردانی که سرطان آن‌ها هرگز پیشرفت نخواهد کرد. گاهی ممکن است سلول‌های سرطانی تمام مدت عمر فرد در پروستات وجود داشته باشند و خطری ایجاد نکنند، شمار زیادی از مردان که آزمایش نمی‌شوند و علائمی ندارند شاید هرگز نفهمند که به سرطان پروستات مبتلا شده‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، یافته‌های این پژوهش جدید نشان داد که میان تحرک جسمی و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط وجود دارد. هنوز روشن نیست که این اتفاق چطور رخ می‌دهد، اما کارشناسان می‌گویند یک توضیح شاید این باشد که ورزش با تقویت سیستم ایمنی به شناسایی و نابودی سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

«نیل ام اینگر»، سرطان‌شناس و دانشمند حوزه پزشکی در مرکز سرطان «مموریال اسلوان کترینگ» می‌گوید: می‌دانیم که حتی یک دور ورزش به بدن کمک می‌کند سلول‌های ایمنی را وارد جریان خون کند. همچنین به افزایش سلول‌های ایمنی در بافت‌های درگیر سرطان کمک می‌کند.

متخصصان هنوز دقیق نمی‌دانند چه میزان و چه نوع ورزشی ممکن است اثربخش‌تر باشد. اما به افراد توصیه می‌شود ۱۵۰ دقیقه در هفته یا ۲۰ دقیقه در روز ورزش هوازی انجام دهند که پیاده‌روی سبک، دویدن آهسته یا وزنه زدن را شامل می‌شود.

نظرات بینندگان