پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایلنا: محمد نصیری در آیین تفاهمنامه همکاری مشترک بین دادستانی کل کشور و سازمان بهزیستی که با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور، علی محمد قادری؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور، غلامعباس ترکی؛ معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشورو جمعی از مدیران بهزیستی استانها و دادستانهای استانهای کشور در سالن کنفرانس بهزیستی برگزار شد، گفت: اتفاقات خوبی در یک سال گذشته در قالب همکاری دادستانی و سازمان بهزیستی استان تهران رقم خورده است و بخشی از این همکاریها در حال اجراست و برخی دیگر از این همکاریها نیاز به برنامهریزی و استفاده از ظرفیت دادستانی کل کشور دارد.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعات قانون حمایت از کودکان و نوجوانان است که ۱۴ دستگاه در این حوزه تکالیف قانونی دارند، گفت: در این مسیر برخی از دستگاهها به وظایف خود عمل میکنند و برخی دیگر نیز در اجرای وظایف خود دچار غفلت هستند. همچنین یکی از موضوعات برمیگردد به حوزه درمان کودکان که قاعدتاً ارجاع کودکان به مراکز درمانی جهت درمان خدمات به صورت رایگان از طریق سازمان بهزیستی انجام میشود که مطالبه مراکز درمانی این است که این کار با حکم قضایی انجام شود.
مدیرکل بهزیستی استان تهران تصریح کرد: یکی از موضوعات تامین نیروی انسانی مداخلهگر و همچنین در مراکز نگهداری مددجویان است که امیدواریم در این موارد دادستانی کل کشور اقدامات لازم را انجام بدهد.
وی ادامه داد: بهزیستی استان تهران تجربه خوبی را با سازمان بازرسی کل کشور در ارتباط با اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت داشته است که اثرات آن را در بودجه شاهد هستیم. روزانه احکام متعددی از سوی دادستانی در خصوص افراد سالمند و مهجور و در ارتباط با بستری شدن آنها به صورت رایگان انجام میشود که در ادامه پس از مددکاریها مشخص میشود که خانواده توان مالی پرداخت هزینهها را دارد و این درحالی است که اگر سازمان بهزیستی از پذیرش این افراد ممانعت کند با آن برخورد میشود.
نصیری با اشاره به سایر موارد همکاری سازمان بهزیستی با دادستانی گفت: یکی دیگر از اقدامات انجام شده با همکاری دادستانی، راهاندازی مجتمع شوق زندگی است که این مجموعه حدود ۴ ماه پیش در مجتمع شیرخوارگاه آمنه فعالیت خود را آغاز کرده و نتایج خوبی را هم در پی داشته است.
نصیری ادامه داد: سال گذشته در دی ماه تعداد کودکان مراکز شیرخوارگاهی ۴۰۰ کودک بود که با فعالیت انجام شده در قالب مجتمع شوق زندگی و استقرار دادیار در حال حاضر زمان حضور کودکان در شیرخوارگاههای استان تهران کمتر از ۶۰ روز است و در این بازه زمانی این کودکان در قالب فرزندخواندگی واگذار میشوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۲۰ نوزاد در شیرخوارگاههای استان تهران وجود دارند ضمن اینکه کودکانی که شرایط خاص داشته باشند نیز در قالب یک زمان مشخص سهماهه به خانوادهها و متقاضیان در قالب فرزندخواندگی واگذار میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات انجام شده با مشارکت بهزیستی کشور شهرداری تهران و دادستانی موضوع جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر بوده که اقدامات خوبی در قالب ماده ۱۶ انجام شده است و شهروندان تهرانی نتایج آن را تا پایان سال خواهند دید و روزانه اقدامات مؤثری در این حوزه انجام میشود.
نصیری به ساماندهی کودکان کار و خیابانی اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز اقدامات خوبی انجام شده است و انشاءالله مردم اثرات آن را تا پایان سال خواهند دید.