سرویس تاریخ «انتخاب»: در کارنامه اکبر هاشمی رفسنجانی دو دوره رئیس جمهوری، ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت دیده میشود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند.
۲ بهمن ۱۳۷۹: مسئولان ستادهای مراسم دهه فجر از سراسر کشور آمدند. آقایان [اصغر] آبخضر و [محمدحسین] زارع، [رییس ستاد برگزارى مراسم دهه فجر] گزارش برنامهها را دادند و من هم در مورد شیوه جدید سمپاشیهای دشمنان و ضرورت اطلاع رسانی مناسب زمان و افشای توطئههای دشمنان، صحبتکردم.
آقای [علیاکبر] مسعودی[خمینی]، تولیت آستانه [حضرت معصومه (س)] قم، همراه مهندس [علیرضا] تابش، معاون وزیر مسکن [و شهرسازی و رییس بنیاد مسکن] آمدند و درباره طرح توسعه حرم و صحن جدید در جنوب خیابان موزه تا منزل آیتالله مرعشینجفی با 22 هزار مترمربع زمین و 30 هزار مترمربع ساختمان و هزینهها و نیازها توضیحات دادند. بر سر ساخت قبر در زیرزمین، نظر متفاوتی داشتند. نظر من را خواستند گفتم، بالاخره جمع زیادی از مردم، مایلاند در آنجا قبر داشته باشند و این باعث ارتباط بیشتر جامعه با قم است و درآمدی برای حرم هم دارد؛ هزینه ساخت را دولت میدهد.
آقای مسعودی، ناهار میهمانم بودند.گفتند، در ملاقات چند هفته پیش با آقای [سیدمحمد] خاتمی، از ایشان شنیده که به احتمال زیاد نامزد ریاستجمهوری نمیشوند و گفت از علمای قم، مثل آقای [میرزاجواد] تبریزی و ... نقل شده که مخالف تجدید ریاستجمهوری آقای خاتمی هستند.
عصر آقای [احمد] احمدی، از شورای عالی انقلاب فرهنگی آمد.گفت، شورا عملاً فلج است و تصمیمی نمیگیرد و امروز حسرت دوران ریاست شما را میخوریم و پیشنهاد داشت که آقای مهندس [میرحسین] موسوی، به عنوان ریاستجمهوری مطرح تا باعث انصراف آقای خاتمی شود.گفت، آقای [صادق] زیباکلام، [استاد دانشگاه تهران]، به او گفته که جلسهای با حضور آقایان [عباس] عبدی، [سعید] حجاریان و [حمیدرضا] جلاییپور و او، قبل از انتخابات مجلس [ششم] بوده و گفتهاندکه تنها آقای هاشمی ممکن است، رقیب جدی باشد و باید او را تضعیفکرد.
آقای علی لاریجانی، [رییس سازمان صدا و سیما] آمد. از حذف بخشی از اعتبارات صداوسیما در مجلس، در درگیری آقای [مهدی] کروبی، [رییسمجلس]، با بعضی از مشارکتیها، منجمله آقای محمدرضا خاتمی، [نایبرییسمجلس]، در این خصوص اظهار نگرانیکرد. از ضعف و تردید قوه قضاییه، در کیفر مخالفان انقلاب، انتقاد دارد و پیشنهادهایی در مورد [انتخابات] ریاستجمهوری و محاکمه متهمان قتلهای زنجیرهای داشت.گفت،آقای [اکبر] گنجی، از زندان با دفترآقای [سیدمحمد] خاتمی، [رییسجمهور] تماسگرفته و گفتهکه دارد در زندان میپوسد و اگرکمکی به او نکنند، حرفهاییدرباره اطلاعاتی که در مورد ایشان دارد، مطرح خواهد کرد.
سرشب، شش گلوله خمپاره از سوی منافقان [= سازمان مجاهدین خلق]، به مرکز دادگاه انقلاب شلیک شد که چند مجروح داشته است. فشار بر قوه قضاییه، از سوی گروههای داخلی و دولتیها و گروههای خارجی، شدید است.
خاطرات هاشمی رفسنجانی: به دفترم رفتم. آقای [امیر] تهرانی [معاون پارلمانی] از وزارت اطلاعات آمد. گزارش تلاشهای وزارت برای غیرعلنیشدن دادگاه قتلها [ی زنجیرهای] را داد و از امکان حکم اعدام برای عاملان قتل، اظهار نگرانی کرد و گفت، جناح چپ وزارت، اصرار داشت که دادگاه علنی باشد و فکر میکرد که متهمان، به نحوی برای نجات خود، پای رهبری را به میان بیاورند؛ گرچه آقای [مصطفی] کاظمی [موسوی]، هنوز اصرار دارد که از آقای [قربانعلی] دُرّی [نجفآبادی، وزیر وقت اطلاعات]، اجازه گرفته است.