arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۴۸۱۹۷
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۴ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲

مصرف کم آب یکی از علل اصلی ابتلا به سنگ کلیه

فلوشیپ اندویورولوژی و لاپاراسکوپی گفت: مشکلات ژنتیکی، جغرافیایی که فرد در آن زندگی می‌کند و رژیم‌های غذایی نامناسب و از همه مهم‌تر مصرف محدود آب از عوامل اصلی ابتلا به سنگ کلیه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
مهر:فلوشیپ اندویورولوژی و لاپاراسکوپی گفت: مشکلات ژنتیکی، جغرافیایی که فرد در آن زندگی می‌کند و رژیم‌های غذایی نامناسب و از همه مهم‌تر مصرف محدود آب از عوامل اصلی ابتلا به سنگ کلیه است.
 
رباب مقصودی افزود: سنگ کلیه یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در بخش سیستم ادراری، افراد را وادار به مراجعه به بیمارستان می‌کند. عفونت‌های ادراری و آنومانی های مادرزادی نیز از جمله مشکلاتی است که آمار مراجعه پزشک در خصوص آنها بالا است.
 
وی در خصوص علت ابتلاء به سنگ کلیه، گفت: عوامل ژنتیکی، جغرافیایی که فرد در آن زندگی می‌کند و نوع رژیم‌های غذایی و آب نخوردن در ابتلاء به سنگ کلیه تأثیر زیادی دارد.
 
این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری، میزان آب در کاهش ابتلاء به سنگ کلیه را بسیار مهم دانست و تأکید کرد: مصرف آب برای سلامتی همه بخش‌های بدن از جمله دستگاه ادراری بسیار اهمیت دارد و افراد باید تلاش کنند در ساعت شبانه روز حداقل ۸ لیوان آب را مصرف کنند. این آب می‌تواند آب لوله کشی و یا آب چشمه باشد.
 
مقصودی ادامه داد: بهتر است ۶۰ الی ۷۰ درصد مایعات دریافتی بدن، آب باشد. همچنین این میزان مایع باید در طول شبانه‌روز تقسیم شود، یعنی به‌طور متناسب در ساعات مختلف شبانه روز مصرف شود و درست نیست یک فرد در یک وعده حجم زیادی آب مصرف کند.
 
وی به کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران اشاره و تاکید کرد: چهاردهمین کنگره سالانه انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران به مدت سه روز از ۱۵ تا ۱۷ آذر ۱۴۰۲ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار می‌شود.
 
مقصودی افزود: در این همایش به مباحث مختلف عمل‌های مجاری ادرار و سنگ‌های سیستم ادراری که با روش‌های کم تهاجمی دفع می‌شود اشاره و موضوعات آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.
 
وی با تأکید بر اینکه بیش از ۶۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال‌شده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر پزشکان متخصص شرکت کننده در این کنگره، سخنرانانی از کشورهای عراق، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آمریکا و سوئد نیز حضور دارند و آخرین تحقیقات خود در مورد مشکلات دستگاه ادراری را در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌دهند.
 
نظرات بینندگان