arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۴۷۲۲۷
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۷ - ۰۸ آذر ۱۴۰۲

سس سیراچا؛ یک طعم تند و آتشین بی‌نظیر

سس سیراچا نوعی سس مشهور و خوشمزه تایلندی است که طعم تند و آتشینی دارد و از ترکیب فلفل قرمز با سیر و سرکه تهیه می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سس سیراچا نوعی سس مشهور و خوشمزه تایلندی است که طعم تند و آتشینی دارد و از ترکیب فلفل قرمز با سیر و سرکه تهیه می‌شود.
 
 سس‌ها یکی از هیجان‌انگیزترین چاشنی‌ها در دنیای آشپزی هستند که بسیار محبوب و پر طرفداران‌اند. سس‌ها در انواع و طعم‌های گوناگون موجودند که برای سرو غذا‌های اصلی، پیش غذا و سالاد‌ها استفاده می‌شوند. سس‌ها در دنیای فست فود نیز بسیار پر کاربرد و محبوب هستند، طوری که می‌توان گفت هرکدام از این فست فود‌ها با نوع خاصی از سس‌ها سرو می‌شوند. امروز می‌توانید انواع سس را در طعم‌ها و رنگ‌های گوناگون داخل سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی تهیه کنید. گاهی در رستوران‌ها همراه با غذا سس‌هایی سرو می‌شود که طعمش با همه سس‌هایی که داخل سوپر مارکت‌ها است، فرق دارد. سس سیراچا یکی از همین سس‌ها است که طعم بسیار تند و آتشین دارد و برای افرادی که سس تند دوست دارند، یک انتخاب عالی است. سس سیراچا را می‌توانید همراه با انواع ساندویچ، پیتزا، مرغ سوخاری، سیب زمینی و انواع فست فود سرو کنید و از طعم تند و دلنشین آن لذت ببرید. اگر دوست دارید این سس خوشمزه را با روشی ساده و به صورت سالم در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
 
 
مواد لازم
فلفل قرمز کاپی: نیم کیلو
سیر: ۲ بوته
سرکه سیب: ۱ لیوان سرخالی
عسل: ۱ قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
 
طرز تهیه
سس سیراچا
 
برای درست کردن این سس خوشمزه و آتشین اول باید فلفل قرمز‌ها را خوب بشویید و سر آن‌ها را جدا کنید. فلفل قرمز‌ها را به صورت بند انگشتی خرد کنید و داخل دستگاه غذاساز یا پارچ مخلوط کن بریزید. سیر‌ها را پوست کنید و روی فلفل‌ها بریزید. در مرحله بعد سرکه سیب، عسل، پودر پاپریکا و نمک را به مخلوط سیر و فلفل اضافه کنید. حالا دستگاه را روشن کنید و به مدت یک تا دو دقیقه بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط و حالت پوره شود. حالا پوره آماده را داخل یک شیشه بزرگ خشک و تمیز بریزید و روی آن را با یک پارچه یا حوله تمیز بپوشانید. شیشه را به مدت ۷ روز داخل یخچال یا یک جای سرد و خنک بگذراید تا بماند و تخمیر شود. بعد از هفت روز سس را از صافی رد کنید و با قاشق پوره‌ها را روی صافی فشار بدهید تا آب صاف سس کاملا خارج شود. حالا سس صاف شده را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید به جوش بیاید. بعد از اینکه سس چند قل زد، اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید سس کاملا سرد و خنک شود، سپس سس سیراچای خوشمزه و تند شما آماده سرو است. سس را در ظرف‌های تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
 
نکات تکمیلی
۱ ـ این سس ذاتا تند است، بنابراین نمی‌توانید فلفل قرمز را حذف یا با نوع دیگری از فلفل جایگزین کنید. اگر سس تند دوست ندارید، بهتر است از درست کردن این سس صرف‌نظر کنید.
۲ ـ سرکه سیب طعم بسیار خوبی به این سس می‌دهد، چون طعم آن نسبت به سرکه انگور ملایم‌تر است، به همین دلیل سعی کنید آن را با نوع دیگری از سرکه جایگزین نکنید.
۳ ـ توجه داشته باشید که این سس بعد از مخلوط شدن حتما باید هفت روز بماند تا تخمیر شود، سپس آآن را صاف کنید. سعی کنید روی ظرف را با استفاده از یک پارچه تمیز و کش طوری ببندید که هوا داخل ظرف نرود.
 
فرارو
نظرات بینندگان