پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ماهنامه پیوست: بررسی دوره جدید گزارش W3tech نشان میدهد تنها ۱.۶ درصد از وبسایتهایی که زبان محتوای آنها را میشناسیم از فارسی استفاده میکنند. این گزارش بیانگر آن است که جایگاه زبان فارسی در میان زبانهای پرکاربرد وب در سال ۱۴۰۰ دو پله و در سال ۱۴۰۱ تقریباً پنج پله کاهش یافت. در واقع، در سال مرداد ۱۴۰۰ بود که مقامهای دولتی و کاربران فضای مجازی فارسی به کسب جایگاه پنجم میان زبانهای پرکاربرد وب واکنش نشان دادند و کسب این جایگاه را نشان از «رشد شتابان خط و زبان فارسی در اینترنت» میدانستند، این جایگاه در دو سال گذشته روندی نزولی داشته است.
در مرداد ۱۴۰۰ گفته شد سه سایت دیجیکالا، آپارت و ورزشسه در فضای مجازی و همچنین افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در سالهای گذشته دلیل رشد زبان فارسی بوده و در گزارش آن زمان W3tech این سه سایت فارسی در صدر قرار داشتند. با این حال، در گزارش حاضر W3tech نام هیچ یک از این سه سایت ایرانی نیامده است و سایتاپلیکیشنهای فیسبوک، توییتر، ویکیپدیا، آفیس، وردپرس و غیره در صدر قرار دارند.
در حال حاضر زبان انگلیسی با ۵۳.۶ درصد در رتبه نخست، زبان اسپانیولی با ۵.۳ درصد در رتبه دوم، زبان روسی با ۴.۸ درصد در رتبه سوم، زبان آلمانی با ۴.۵ درصد در رتبه چهارم، زبان فرانسوی با ۴.۳ درصد در رتبه پنجم، زبان ژاپنی با ۴ درصد در رتبه ششم، زبان پرتغالی با ۲.۸ درصد در رتبه هفتم، زبان ترکی با ۲.۲ درصد در رتبه هشتم، زبان ایتالیایی با ۲.۱ درصد در رتبه نهم و زبان فارسی و هلندی-فلاندی با ۱.۶ درصد همزمان جایگاه دهم را در میان زبانهای پرکاربرد وب کسب کردهاند.
گزارش جدید W3tech نشان میدهد محبوبترین وبسایتهای مورد استفاده برای زبان فارسی چنین بودهاند:
Facebook.com
Twitter.com
Wikipedia.org
Office.com
WordPress.com
Whatsapp.com
Blogger.com
Debian.org
Canva.com
Samsung.com
همچنین انتخاب تصادفی سایتها با استفاده از فارسی نیز از این قرار بودهاند:
Kermany.com
Vatandar.org
Soteledu.com
Hghouse.ir
Floractiveiran.com