arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۵۲۴۸
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۴ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۲

رژه نظامی در کره شمالی به مناسب «روز پیروزی» با پهپادها و موشک‌های جدید قاره پیما

 کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روز پنجشنبه نظاره‌گر یک رژه نظامی بزرگ به مناسبت سالگرد برقرای آتش‌بس در جنگ کره بود که در جریان آن پهپاد‌های جدید و موشک‌های قاره پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به نمایش درآمدند. در جریان این مراسم، هواپیما‌های شناسایی راهبردی بدون سرنشین و پهپاد‌های تهاجمی چند منظوره که به تازگی ساخته و تولید شده‌اند نیزبر بالای محل برگزاری رژه به پرواز درآمدند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 یورونیوز: کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روز پنجشنبه نظاره‌گر یک رژه نظامی بزرگ به مناسبت سالگرد برقرای آتش‌بس در جنگ کره بود که در جریان آن پهپادهای جدید و موشک‌های قاره پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به نمایش درآمدند.

در جریان این مراسم، هواپیماهای شناسایی راهبردی بدون سرنشین و پهپادهای تهاجمی چند منظوره که به تازگی ساخته و تولید شده‌اند نیزبر بالای محل برگزاری رژه به پرواز درآمدند.

خبرگزاری رسمی کره شمالی می‌نویسد هیجان و خوشحالی مردم زمانی به اوج خود رسید که جدیدترین موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی (ICBM) موسوم به «هواسونگ-۱۸» که در آوریل و ژوئیه سال جاری آزمایش شده بود، در میدان پدیدار شد.

گمان می‌رود جدیدترین موشک‌های بالستیک قاره پیمای «هواسونگ-۱۷» و «هواسونگ-۱۸» برد کافی برای حمله به هر نقطه از ایالات متحده داشته باشند.

در میان تماشاگران ویژه این مراسم، دو هیأت بلندپایه از چین و روسیه نیز دیده می‌شدند که به تازگی به پیونگ یانگ سفر کرده‌اند. آنها اولین مهمانان خارجی رسمی رهبر کره شمالی از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ محسوب می‌شوند.

کره شمالی سالگرد برقراری آتش‌بس در جنگ کره را که طی سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ میلادی در جریان بود «روز پیروزی» می‌نامد و هرسال جشن می‌گیرد.

بسیاری از موشک‌های نمایش داده شده در این نمایش، پیش از این از سوی شورای امنیت سازمان ملل و با رای موافق چین و روسیه ممنوع اعلام شده بودند و اکنون حضور هیأت‌های چین و روسیه در مراسم نمایش این موشکها، تغییر سیاست این دو کشور در قبال کره شمالی را نشان می‌دهد؛ بویژه آنکه پیش از این پکن و مسکو سعی داشتند که از سیاست تولید سلاح‌های هسته‌ای و توسعه موشک‌های بالستیک همسایه‌ شرقی خود فاصله بگیرند.

یک جنگ سرد جدید

یانگمو کو، استاد علوم سیاسی در دانشگاه نورویچ در ایالات متحده در گفتگو با خبرگزاری فرانسه می‌گوید که این رژه را می‌توان ابزار مهمی برای «ترویج مشروعیت حکومت کیم جونگ اون و تقویت وحدت داخلی» آنهم در بحبوحه بحران اقتصادی حاکم بر این کشور دانست.

او افزود که امسال نیز به نظر می‌رسد با حضور مهمانان بلندپایه از روسیه و چین، پیونگ یانگ در تلاش است این پیام را به ایالات متحده و متحدانش بفرستد که از مسیر تقویت روابط با روسیه و چین، کره شمالی از نظر نظامی آماده‌تر خواهد بود و می‌تواند قویتر از گذشته با تهدیدات استراتژیک دشمنانش روبرو شود.

یانگمو کو از واشنگتن، سئول و توکیو خواست اقداماتی را برای کاهش تنش‌های فزاینده در شبه جزیره کره انجام دهند و تاکید کرد: «همه این رویدادها نشان دهنده ظهور یک جنگ سرد جدید در اطراف شبه‌جزیره کره است.»

چین، متحد اصلی و حامی اقتصادی کره شمالی و روسیه، متحد تاریخی این کشور، هر دو از معدود کشورهایی هستند که پیونگ یانگ با آنها روابط دوستانه دارد.

واشنگتن معتقد است که رهبر کره شمالی از حملات مسکو به اوکراین به ویژه با ارائه راکت و موشک حمایت می‌کند؛ ادعایی که از سوی پیونگ یانگ رد شده است.

نظرات بینندگان