arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۴۵۰۳
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۲۳ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲

برای اولین‌بار در جهان لقاح مصنوعی با کمک ربات به تولد دو دختربچه منجر شد

بسیاری از مردم در سراسر دنیا با مشکل ناباروری روبه‌رو هستند و روش‌های مختلفی را برای حل مشکل خود امتحان می‌کنند. حالا به‌تازگی دو دختر برای اولین‌بار با تزریق اسپرم از طریق ربات متولد شده‌اند تا امید جدیدی برای استفاده مقرون‌به‌صرفه از روش لقاح مصنوعی ایجاد شود. استارتاپی که این ربات را ساخته است، Overture Life نام دارد. آن‌ها می‌گویند دستگاهشان اولین گام به‌سمت خودکارسازی لقاح مصنوعی (IVF) است و می‌تواند به‌صورت بالقوه این فرایند را کم‌هزینه‌تر کند تا افراد بیشتری بتوانند از آن استفاده کنند. درحال‌حاضر آزمایشگاه‌های لقاح مصنوعی دارای کادر مجربی هستند که سالانه بیش از 125 هزار دلار درآمد دارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بسیاری از مردم در سراسر دنیا با مشکل ناباروری روبه‌رو هستند و روش‌های مختلفی را برای حل مشکل خود امتحان می‌کنند. حالا به‌تازگی دو دختر برای اولین‌بار با تزریق اسپرم از طریق ربات متولد شده‌اند تا امید جدیدی برای استفاده مقرون‌به‌صرفه از روش لقاح مصنوعی ایجاد شود.

به گزارش وب‌سایت MIT، مهندسانی در بارسلون، در بهار پارسال، رباتی برای تزریق اسپرم ساختند و آن را به New Hope Fertility Center در نیویورک فرستادند. پزشکان در آمریکا از یک کنترلر پلی‌استیشن 5 برای کنترل این ربات استفاده کردند تا تعدادی اسپرم را درون تخمک قرار دهند. نتیجه این عمل دو دختربچه است که برای نخستین‌بار با کمک یک ربات به دنیا آمده‌اند.

استارتاپی که این ربات را ساخته است، Overture Life نام دارد. آن‌ها می‌گویند دستگاهشان اولین گام به‌سمت خودکارسازی لقاح مصنوعی (IVF) است و می‌تواند به‌صورت بالقوه این فرایند را کم‌هزینه‌تر کند تا افراد بیشتری بتوانند از آن استفاده کنند.

درحال‌حاضر آزمایشگاه‌های لقاح مصنوعی دارای کادر مجربی هستند که سالانه بیش از 125 هزار دلار درآمد دارند. اما برخی استارتاپ‌ها می‌گویند کل این فرایند می‌تواند به‌صورت خودکار انجام شود. برای مثال، Overture که در این زمینه فعالیت می‌کند، تاکنون حدود 37 میلیون دلار جذب سرمایه داشته است.

خودکارسازی لقاح مصنوعی می‌تواند نرخ فرزندآوری را افزایش دهد

هدف همه محققان فعال در این زمینه افزایش زاوولد از طریق روش لقاح مصنوعی است. درحال‌حاضر سالانه حدود 500 هزار کودک با این روش به‌دنیا می‌آیند؛ اما خیلی از افرادی که خواهان باروری هستند، به‌خاطر عدم تمکن مالی به IVF دسترسی ندارند.

بااین‌حال، یکی از موانعی که پیش روی خودکارسازی لقاح مصنوعی وجود دارد، عدم پیشرفت فناوری میکروفلوئیدیک‌هاست که نام دیگری برای فناوری آزمایشگاه-روی-تراشه محسوب می‌شود. با فناوری‌های قبلی هیچ‌کس نمی‌خواست به دستگاه‌های رباتیک اعتماد کند تا یک اسپرم – یک جنین بالقوه – را به شکلی اشتباه درون تخمک قرار دهد. اما حالا شرایط درحال تغییرکردن است.

برای مثال، استارتاپ Overture پتنتی را ثبت کرده که زیست‌تراشه‌ای برای آزمایشگاه‌های IVF را توصیف می‌کند. این زیست‌تراشه دارای سیال‌های لازم برای رشد و کانال‌های ریزی برای تحرک اسپرم‌هاست و به مؤثرترشدن فرایند لقاح کمک می‌کند.

از دیگر استارتاپ‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می‌توانیم به AutoIVF ،IVF 2.0 Conceivable Life Sciences و Fertilis اشاره کنیم. برخی از این استارتاپ‌ها از دانشگاه‌ها بیرون آمده‌اند، اما همه تلاش دارند تا لقاح مصنوعی را آسان‌تر و دسترس‌پذیرتر کنند.

منبع: دیجیاتو

نظرات بینندگان