arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۹۲۳۷
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۰ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱

اولین سفر رئیس‌جمهور کره‌جنوبی به توکیو پس از ۱۲ سال

چند ساعت پس از پرتاب موشک بالستیک توسط کره‌شمالی، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی امروز (پنجشنبه) با هدف بررسی پرونده پیونگ‌یانگ و همچنین حل و فصل اختلافات قدیمی وارد توکیو شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: چند ساعت پس از پرتاب موشک بالستیک توسط کره‌شمالی، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی امروز (پنجشنبه) با هدف بررسی پرونده پیونگ‌یانگ و همچنین حل و فصل اختلافات قدیمی وارد توکیو شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، عصر امروز قرار است یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی دیداری با فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن داشته باشد که طی آن انتظار می‌رود هر دو یک "جبهه متحد" را ارائه دهند. این اولین سفر یک رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی به ژاپن در ۱۲ سال گذشته است.

همچنین این دیدار نشان می‌دهد که رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی و نخست‌وزیر ژاپن به دنبال این هستند که سال‌های دشمنی و ستیز را که به دلیل اشغال شبه جزیره کره در سال‌های ۱۹۱۰ الی ۱۹۴۵ توسط ژاپن ایجاد شده بود، کنار بگذارند.

قبل از پرواز یون، کره‌شمالی یک موشک بالستیک دوربرد احتمالا از نوع قاره‌پیما را به سمت دریای ژاپن شلیک کرد.

یون سوک یول روز چهارشنبه طی مصاحبه‌ای با یک رسانه بین‌المللی ضمن آنکه تهدیدات موشکی و هسته‌ای کره‌شمالی را "بحران چندگانه" خواند، گفت: نیاز فراینده‌ای برای کره‌جنوبی و ژاپن وجود دارد تا هم‌اکنون با یکدیگر همکاری کنند.

براساس گزارش رسانه ان‌اچ‌کی ژاپن، یون گفت که توقع دارد همکاری امنیتی بین این دو کشور تقویت شود و رهبران کره‌جنوبی و ژاپن در حال آماده شدن برای شروع مجدد مذاکرات امنیتی دوجانبه هستند؛ مذاکراتی که از سال ۲۰۱۸ به حالت تعلیق درآمده است.

براساس گزارش روزنامه یومیوری ژاپن، توکیو و سئول همچنین انتظار دارند تا "دیپلماسی میانجیگری" بازدیدهای دائم بین این دو رهبر را احیا کنند. اما همچنان ژاپن نسبت به توسعه فوری روابط محتاط است. یک مقام رسمی ژاپن که خواست نامش فاش نشود، گفت: «روابط ژاپن و کره‌جنوبی در حال بهبود است، اما این روند همچنان گام به گام است.»

یون همچنین در داخل کشور خود با بدبینی مواجه است. براساس نظرسنجی گالوپ کره که روز جمعه منتشر شد، ۶۴ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند، اگر ژاپن هیچ تغییری در رفتارش اعمال نکرده، نیازی نیست برای بهبود روابط با این کشور عجله کرد. همچنین ۸۵ درصد گفتند، دولت فعلی ژاپن نسبت به تاریخ استعماری این کشور شرمسار و متاسف نیست.

نظرات بینندگان