arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۴۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۲۱ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۱

چینی‌ها با استفاده از «نور» خسارت زلزله به ترکیه را برآورد می‌کنند

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه «ووهان» در استان هوبی در حال اندازه‌گیری میزان نور دریافتی توسط ماهواره‌ها برای تخمین مقیاس خسارت در مناطق زلزله‌زده در ترکیه هستند. نتایج کنونی نشان داد که نور در شب در استان‌های هاتای، قهرمان‌مرعش و آدیامان به شدت کاهش یافته است. در میان آنها، بیش از ۹۰ درصد نور‌ها در هاتای ناپدید شدند که این امر نشان دهنده آسیب جدی به زیرساخت‌ها است. «لی شی» (Li Xi) استاد علوم سنجش از راه دور از دانشگاه ووهان و رهبر این گروه، تصاویر ماهواره‌ای گرفته شده پس از زلزله توسط سازمان‌ها و مؤسسات داخلی و خارجی را جمع‌آوری کرد. سپس آن‌ها را با عکس‌های قبل از زلزله مقایسه کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه «ووهان» در استان هوبی در حال اندازه‌گیری میزان نور دریافتی توسط ماهواره‌ها برای تخمین مقیاس خسارت در مناطق زلزله‌زده در ترکیه هستند.

به گزارش چاینادیلی، بامداد روز دوشنبه هفته گذشته زلزله ۷.۸ ریشتری جنوب شرق ترکیه را لرزاند. این زمین‌لرزه ساعت ۴ و ۱۷ دقیقه بامداد دوشنبه در مرز ترکیه و سوریه رخ داد و کانون آن استان «قهرمان‌مرعش» در ترکیه بود. این زمین لرزه مناطقی از سوریه را نیز به شدت لرزاند. این تیم تحقیقاتی عملیات برسی و تجزیه و تحلیل خود با فناوری سنجش از راه را یک روز پس از زلزله ۷.۸ ریشتری جنوب شرقی ترکیه آغاز کردند.

نتایج کنونی نشان داد که نور در شب در استان‌های هاتای، قهرمان‌مرعش و آدیامان به شدت کاهش یافته است. در میان آنها، بیش از ۹۰ درصد نورها در هاتای ناپدید شدند که این امر نشان دهنده آسیب جدی به زیرساخت‌ها است.

«لی شی» (Li Xi) استاد علوم سنجش از راه دور از دانشگاه ووهان و رهبر این گروه، تصاویر ماهواره‌ای گرفته شده پس از زلزله توسط سازمان‌ها و مؤسسات داخلی و خارجی را جمع‌آوری کرد. سپس آنها را با عکس‌های قبل از زلزله مقایسه کردند.

لی گفت: از دست دادن ناگهانی نور در چنین مناطق وسیعی نشان می‌دهد که قطع برق به شدت بر اقتصاد و زندگی روزمره در آنجا تأثیر گذاشته است.

روز پنجشنبه یک ماهواره دانشگاه ووهان تصویری با وضوح ۲۰ متر گرفت و تیم لی اکنون منتظر ارسال داده توسط ماهواره هستند.

لی گفت که آنها هنگام عکسبرداری با ماهواره‌های نوری به دلیل هوای بارانی و برفی در مناطق آسیب دیده با مشکلاتی مواجه شده‌اند اما این سه شهر بزرگ یاد شده هوای کمتر ابری و بارانی را تجربه کردند، بنابراین آنها توانستند به نتیجه برسند.

لی در ادامه افزود: از طریق تغییر نور، می‌توان متوجه شد که خسارت چقدر است و می‌توان میزان خسارت وارده به شهرها و توانایی‌های کشورها برای واکنش به بلایا را محاسبه کرد. این کار به مقامات کمک می‌کند تا اقدامات امدادی دقیق‌تری انجام دهند.

لی، مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل متحد و برنامه جهانی غذا را از نتایج مطالعه‌شان برای کمک به سازمان‌ها در جهت اتخاذ سیاست‌های امدادرسانی در بلایا مطلع کرده است. پس از زلزله، مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل متحد، خدمات نقشه‌برداری اضطراری را فعال کرد و تیم لی را نیز به پروژه دعوت کرد.

تیم لی از سال ۲۰۱۷ درگیر خدمات نقشه‌برداری برای ارزیابی تأثیر بلایا با کمک فناوری سنجش از راه دور برای اهداف بشردوستانه هستند.

منبع: ایسنا

نظرات بینندگان