پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان قصد دارند با استفاده از يك سامانه مانع صحبت كردن رانندهها با تلفن همراه در حين رانندگي شوند. اين فناوري جديد با استفاده از سيگنال تلفن راننده را قطع ميكند.
اگرچه همه ميدانند صحبت كردن با تلفن همراه در هنگام رانندگي خطرناك است، اما هنوز بسياري از افراد را ميبينيم كه در هنگام رانندگي از تلفن همراه خود استفاده ميكنند.
به گزارش مهر، محققان هندي قصد دارند تا با استفاده از فناوري كاري كنند كه ديگر رانندهها نتوانند در هنگام رانندگي با تلفن همراه صحبت كنند. اين فناوري در واقع سيستمي است كه سيگنالهاي تلفن همراه راننده را قطع ميكند، البته اين سيستم كاري به تلفن همراه ديگر سرنشينان خودرو ندارد.
محققان دانشگاه فناوري هند ميگويند كه حدود 20 درصد تصادفات جادهاي منجر به مرگ با كاميونها و ديگر خودروهاي سنگين در سراسر جهان در موردرانندگاني روي ميدهد كه در هنگام رانندگي در حال گفتوگوي تلفني بودهاند.
به گفته دانشپژوهان، فقط شماره گرفتن و در دست داشتن تلفن همراه خطرناك نيست، بلكه مكالمه موجب ميشود راننده ديگر توجهي به جاده و رانندگي خود نداشته باشد. اين به آن معنا است كه در دست داشتن تلفن همراه و همچنين استفاده از هندزفري هر دو خطر تصادفات جادهاي را افزايش ميدهند.
استفاده از تلفن همچنين موجب تاخير واكنش در تقاطعها ميشود و راننده در بسياري از موارد فاصله ايمن را با خودروي جلويي رعايت نميكند.
اكنون محققان سيستمي را ارائه كردهاند كه مشخص ميكند آيا راننده در حين رانندگي از تلفن همراه استفاده ميكند يا خير كه در صورت مثبت بودن پاسخ، اين سيستم با استفاده از پارازيت، سيگنالهاي تلفن را قطع ميكند.
اين پارازيت، دامنه كوتاهي دارد و از اين رو، تلفن ديگر سرنشينان خودرو با مشكلي مواجه نميشود. اين محققان ميگويند ميتوان با اين سيستم، تخلفات رانندگي را به پليس گزارش كرد.
اين سيستم در حال حاضر روي برخي خودرويهاي سنگين هند نصب شده است.