ایسنا: به گفته دو مقام نظامی ایالات متحده، دولت جو بایدن به دلیل ترس و نگرانی از "پاسخ خطرناک روسیه"، درخواست اوکراین را مبنی بر ارسال موشکهای دوربرد رد کرده است.
این دو مقام نظامی آمریکا به انبیسی نیوز گفتند که مقامات ارشد پنتاگون که توصیه کردهاند موشکهای دوربرد – موسوم به "سامانههای موشکی تاکتیکی ارتش" (ATACM) – به اوکراین ارسال نشوند، نسبت به ارسال چنین موشکهایی ابراز نگرانی کردهاند و افزودند که اینها میتوانند علیه سرزمین روسیه استفاده شوند و احتمالا "جنگ گستردهای" را ایجاد میکنند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه به آمریکا نسبت به ارسال چنین تسلیحاتی به اوکراین هشدار داد و آن را "خط قرمز" توصیف کرد.
وی افزود: اگر واشنگتن تصمیم بگیرد چنین موشکهای دوربردی را به کییف ارسال کند، آن وقت از خط قرمز عبور خواهد کرد و به طرف مستقیم این درگیری بدل خواهد شد.
دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا روز پنجشنبه از ارائه ۶۰۰ میلیون دلار کمک نظامی اضافی به اوکراین خبر داد.
پنتاگون سپس در بیانیهای این بسته را شرح داد که شامل مهمات اضافی برای سامانههای موشکی توپخانه با تحرک بالا (HIMARS)، چهار رادار ضد توپخانه، چهار کامیون و هشت تریلر برای حمل تجهیزات سنگین، سامانههای هوایی بدون سرنشین و تجهیزات پاکسازی مین است.
تعدادی از قانونگذاران حزب دموکرات و جمهوریخواه از درخواست اوکراین برای تحویل این نوع موشکهای دوربرد حمایت میکنند. گزارش شده است که برد این نوع موشکها تا ۳۰۰ کیلومتر یا ۱۸۵ مایل است. اما ماه گذشته، دولت بایدن اعلام کرد که اوکراین نیازی به این موشکهای دوربرد ندارد و سایر راکتها و موشکهای کوتاهبرد علیه نیروهای روسی "موثر" بودهاند.
روز جمعه، یکی از مقامات ارشد آمریکایی در این خصوص گفت: در حال حاضر برنامه ارسال چنین موشکهایی روی میز نیست.
در دولت بایدن، ایالات متحده به اوکراین نزدیک به ۱۵.۸ میلیارد دلار کمک نظامی کرده است.