arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۹۴۴۴
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۰۱ - ۲۲ تير ۱۳۹۱

دبیرکل ناتو: روسیه در قبال سوریه مسئولیت دارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

برای نخستین بار روسیه با اپوزیسیون سوریه وارد گفت‌وگو شد اما به دلیل "اختلاف نظر شدید" این دیدار که در مسکو روی داد، بدون نتیجه بود. دبیر کل ناتو روسیه را "مسئول" یافتن راه‌حلی برای بحران سوریه دانسته است.

همزمان در پی خودداری روسیه از پیوستن به تحریم تسلیحاتی غرب علیه سوریه، آندره فوگ راسموسن، دبیر کل ناتو، از مسکو خواست تا برای یافتن راه‌حلی سیاسی برای پایان دادن به بحران در سوریه همیاری کند.

دبیرکل ناتو در جریان دیداری از کوزوو به خبرنگاران گفت: «روسیه در قبال یافتن راه‌حلی سیاسی و نیز استفاده از نفوذ خود در دمشق برای مجاب کردن آنان به پیروی از این راه‌حل مسئولیت دارد.» آندره فوگ‌راسموسن همچنین با اشاره به طرح شش ماده‌ای کوفی عنان آن را "بهترین امکان موجود" برای حل بحران سوریه دانست.

یکی از مقامات ارشد روسیه به خبرگزاری فرانسه گفته است که مسکو در صدد عقد قراردادی برای ارسال سیستم‌های پدافند هوایی به سوریه است و فشارهای فزوینده غرب در راستای تحریم تسلیحاتی سوریه، خللی در اراده‌ی مسکو ایجاد نخواهند کرد.

روز چهارشنبه (۱۱ ژوئیه/ ۲۱ تیر) سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با عبدالباسط سیدا، رئیس شورای ملی سوریه در مسکو دیدار کرد. بر اساس گزارش‌ خبرگزاری‌ها این ملاقات بدون نتیجه‌ی مشخص پایان یافت. این نخستین باری بود که روسیه با اپوزیسیون سوریه وارد گفت‌وگو شد.

به گفته‌ی عبدالباسط سیدا اختلاف نظر میان روسیه و شورای ملی سوریه در مورد راه پایان دادن حمام خون در سوریه فراوان است. خبرگزاری اینترفکس روسیه گزارش داد که این مقام ارشد اپوزیسیون سوریه خواهان حمله نظامی به سوریه همراه با پشتیبانی شورای امنیت سازمان ملل شد؛ امری که مسکو به شدت رد می‌کند.

آقای سیدا همچنین اضافه کرد که روسیه درخواست‌های مطرح شده از سوی اپوزیسیون سوریه را مبنی بر کناره‌گیری اسد از قدرت نپذیرفته است. او گفت: «مردم سوریه همچنان به خاطر موضع‌گیری روسیه در شورای امنیت سازمان ملل مجبور به تحمل درد و رنج هستند.»

روسیه و چین‌، دو متحد اصلی رژیم دمشق و از اعضای دائمی شورای امنیت هستند که از حق وتو برخوردارند.

"طرح کوفی عنان، بهترین راه‌برون رفت"

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، پیش‌تر پیشنهاد داده بود که از طریق برگزاری انتخاباتی عادلانه و آزاد، تحت کنترل شدید نهادهای بین‌المللی در مورد سرنوشت اسد تصمیم‌گیری شود. وزیر امور خارجه روسیه همچنین تشکیل دولت انتقالی موقتی را مطرح کرده بود که در آن سران رژیم کنونی به همراه نیروهای اپوزیسیون نقش داشته باشند.

این پیشنهاد همچنین از سوی کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب نیز در میان گذاشته شده بود، اما اپوزیسیون سوریه تا کنون سرسختانه این پیشنهاد را رد کرده و آغاز گفت‌وگو را مشروط به کناره‌گیری کامل اسد از صحنه سیاست دانسته است.

شورای امنیت سازمان ملل قرار است امروز به وقت آمریکا در نیویورک در مورد بحران سوریه تشکیل جلسه دهد و کوفی عنان نیز در این جلسه تازه‌ترین نتایج کمیته بررسی اوضاع سوریه را ارائه خواهد کرد.

در آستانه این نشست نکاتی از پیش‌نویس قطعنامه‌‌ی پیشنهادی روسیه به بیرون درز کرد. در این پیش‌نویس ظاهرا مسکو خواستار تمدید مدت مأموریت ناظران صلح سازمان ملل بر طبق الگوی تا کنونی در سوریه است. وزارت امورخارجه فرانسه با انتقاد از طرح روسیه، آن را با انتظارات "اکثریت جامعه‌ی بین‌الملل" منطبق ندانسته است.

مأموریت ناظران سازمان ملل محدود به ۳ ماه بوده و روز ۲۰ ژوئیه پایان می‌یابد، اما این مأموریت می‌تواند تمدید شود.

بر اساس آخرین گزارش‌ سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، روز چهارشنبه (۱۱ ژوئیه) درگیری‌ها در نقاط مختلف سوریه  ۵۲ کشته بر جای گذاشت که ۲۳ تن از آنان غیرنظامی بودند.

نظرات بینندگان