پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دولت سوریه از نتیجه نشست ژنو برای خاتمه دادن به بحران سیاسی آن کشور استقبال کرده و یک مقام ایرانی بار دیگر بر حمایت از "ملت و دولت سوریه" تاکید نهاده است.
به گزارش انتخاب به نقل از بی بی سی، وزارت امور خارجه آن کشور با صدور بیانیه ای از نتیجه اجلاس اخیر کشورهای عضو دایم شورای امنیت و چند کشور منطقه ای دیگر برای یافتن راه حلی جهت بحران سیاسی در سوریه استقبال کرده است.
روز شنبه، جلسه ای یک روزه با شرکت وزیران خارجه و نمایندگان اعزامی کشورهای آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، قطر، ترکیه، عراق و کویت و همچنین دبیران کل سازمان ملل و اتحادیه عرب به منظور یافتن راه حلی برای بحران سوریه در ژنو برگزار شد و بررسی طرح پیشنهادی کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب برای پایان دادن به خشونت در سوریه نیز در دستور کار قرار داشت.
این طرح، که در اصول مورد توافق شرکت کنندگان قرار گرفت، شامل پیشنهاد تشکیل دولت انتقالی وحدت ملی با شرکت نمایندگان حکومت فعلی و مخالفان بود تا زمینه مناسب برای برگزاری انتخابات آزاد و قرار دادن سوریه در مسیر دستیابی به یک نظام دموکراتیک را فراهم آورد هر چند آمریکا و روسیه در مورد مشارکت یا عدم مشارکت بشار اسد، رئیس جمهوری، اختلاف نظر داشتند.
وزارت خارجه سوریه با اشاره به بخش هایی از بیانیه نهایی نشست ژنو، گفته است: "سوریه بیانیه نهایی کنفرانس ژنو را به خصوص نکات اساسی آن در مورد احترام به حق حاکمیت، استقلال، امنیت و تمامیت ارضی این کشور را کاملا مورد قبول قرار می دهد."
یکی از موارد نگران کننده برای دولت سوریه به ویژه با شدت گرفتن خشونت در این کشور، به کارگیری "راه حل لیبیایی" برای حمایت از غیرنظامیان در برابر حملات ارتش این کشور بوده است.
در جریان حرکت اعتراضی علیه حکومت معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه ای، بر فراز آن کشور حریم "پرواز ممنوع" برقرار کرد و در پی آن، هواپیماهای غربی با عملیاتی علیه واحدهای ارتشی، مانع از ادامه حملات آنها به غیرنظامیان و مقابله موثر نیروهای دولتی با مخالفان مسلح شدند.
اگرچه کشورهای غربی تاکید داشته اند که با "راه حل لیبیایی" در مورد سوریه موافق نیستند، ظاهرا وزارت خارجه سوریه، بیانیه نهایی اجلاس ژنو را مایه اطمینان بیشتر در این مورد تلقی کرده است.
روسیه و آمریکا در اصول با طرح عنان موافقند اما در جزئیات آن اختلاف نظر دارند
جهاد المقدسی، سخنگوی وزارت خارجه سوریه بدون اشاره مستقیم به تشکیل دولت وحدت ملی، از محتوای بیانیه ژنو در مورد "به جریان انداختن روند سیاسی با شرکت تمامی نیروهای فعال در کشور به منظور ایجاد نظام دموکراتیک چند حزبی" نیز استقبال کرده است.