پیش از ظهر، کمیسیون زیربنایی [مجمع تشخیص مصلحت نظام] جلسه داشت. سه بند از سیاستهای کلی معدن را تصویبکردیم. بعد از جلسه، آقایان [بیژن نامدار] زنگنه، [اسحاق] جهانگیری، [مصطفی] میرسلیم، [محسن] رضایی و [حسن] صانعی ماندند و راجع به حوادث دانشگاهها صبحت شد. نظرشان این بود که نیروی انتظامی و [انصار] حزبالله، حرمت دانشگاه را شکستهاند و با دانشجویان بدرفتاریکردهاند و چنین وضعی در تاریخ دانشگاهها سابقه ندارد.
عصر، مادر و همسر آقای [غلامرضا] جوادی، [قائم مقام دفتر ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام] برای استمداد آمدند. گفتم، از دادگاه به من اطلاع دادهاند که قرار بازداشت، به زودی تبدیل میشود. آقای [احمد] احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی آمد. از شیوع افکار آقایان [عبدالکریم] سروش و [محمد] مجتهد شبستری، اظهار نگرانیکرد. نمونههایی از نوشتههای آقای سروش را ارایه کرد که در آنها برداشت نادرست از خدا و دین و وحی و فقیه و .... شده و از من خواست که فکری بکنم. ضمناً از سیاستهای فرهنگی آقای [سیدمحمد] خاتمی که به اینگونه انحرافات میدان میدهد، انتقادکرد. از بیصفایی نیروهای حامی دوم خرداد هم انتقاد داشت که ثمرات سازندگی من را در افتتاح پروژههای جدید و بهرهگیری از تولیدات صنعتی میبرند، بدون اظهار قدردانی از دوران سازندگی و برعکس، تبلیغات منفی علیه سازندگی در روزنامه سلام را میبینیم.
سردار [قاسم] سلیمانی، [فرمانده سپاه قدس] آمد. اوضاع لبنان، کوزوو و افغانستان را گفت که در کوزوو، ارتش آزادیبخش با ناتو و آمریکا همکاری میکند و آنها هم آن را به رسمیت شناختهاند. در لبنان، خطر کمرنگ شدن حزبالله در سایه سیاست سازش وجود دارد و ... در افغانستان، در مورد عملکرد گروه آقای [محمدکریم] خلیلی، [رهبر حزب وحدت اسلامی] در هرات و بامیان گفت، اوضاع جبههها به حالت تعادل و رکود رسیده است. از اوضاع داخلی ایران، منجمله از منزوی شدن بخشی از نیروهای سپاه در اثر سلطه جناح راست، اظهارنگرانیکرد.
با آقای [سیدمحمد] خاتمی، [رییسجمهور]، درباره حوادث دانشگاهها، تلفنی مذاکره کردم. آقای خاتمی گفتند، امروز شورای عالی امنیت ملی، جلسه فوقالعاده داشته و تصویب کردهاند که متخلفان از نیروی انتظامی و انصار حزبالله، شناسایی و تنبیه شوند، ولی پیشنهاد خود ایشان در مورد عزل [آقای هدایت لطفیان]، فرمانده ناجا [= نیروی انتظامی] رأی نیاورده است.
امروز در اطراف دانشگاه تهران و داخل آن، اجتماع انبوهی از دانشجویان بود که ادامه تظاهرات کوی دانشگاه است و خواستار شناسایی عاملان تجاوز به دانشگاه و کیفرآناناند و شعارهایی علیه رهبری و آقایان ناطق [نوری] و [احمد] جنتی و قوه قضاییه و ناجا میدادهاند و از آقای خاتمی حمایت میکردهاند، ولی شعار «خاتمی، اقتدار یا استعفا» هم بوده است. عصر هم تظاهرات خیابانی داشتهاند و تا شب ادامه داشته و اکنون صدای اللهاکبر آنها را میشنوم. محافظان خبر دادند که صدای اللهاکبر از خوابگاه دانشجویان در جماران است. [آقای مصطفی معین]، وزیر علوم، در حمایت از آنها، استعفا داده است.
گزارشهایی که روی صفحه کامپیوترم در ساعت یازده شب آمده، میگویند که تظاهرکنندگان به داخل کوی دانشگاه تهران رفتهاند و در آنجا بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برایشان خوانده شده، ولی آن را نپذیرفتهاند و شعار دادهاند که باید آقای لطفیان، فرمانده ناجا، عزل و محاکمه شود و اعلان کردهاند، فردا به تحصن خود تا رسیدن به خواستهها ادامه میدهند. دانشجویان بسیاری از دانشگاههای کشور، حمایت خود را از تظاهراتکنندگان اعلان کردهاند. آقایان [سیدعبدالکریم] موسوی اردبیلی و یوسف صانعی هم به نفع آنها اعلامیه دادهاند و نمایندگی رهبری در دانشگاه هم تهاجم به دانشگاه را محکوم کرده است. انصارحزبالله هم اعلان کرده، در تهاجم به کوی دانشگاه حضور نداشته، اما آقای خاتمی به من گفتند که [مسعود] دهنمکی و همفکرانش را آنجا دیدهاند.