فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه مبارزه پليس در حوزه باندهاي فساد جديتر شده است گفت: آمار فساد، تجاوز و اغفال كاهش چشمگيري داشته است.
سردار اسماعيل احمديمقدم صبح چهارشنبه در حاشيه همايش سراسري معاونان عمليات سراسر كشور درباره وضعيت جرايم اخلاقي در كشور گفت: اولويت پليس اجراي طرح ارتقاي امنيت اخلاقي و اجتماعي در فصل تابستان است.
وي با بيان اينكه تابستان به دليل افزايش ساعت روز و همچنين افزايش تعطيلات مردم بيشتر در محيط اجتماع قرار دارند گفت: پليس برخورد با مجرمان، سارقان، مزاحمان و هنجارشكنان را در دستور كار خود دارد تا ميزان جرايم در اين حوزه كاهش يابد.
فرمانده ناجا با بيان اينكه در سه ماهه نخست سال جاري تمامي شاخصهاي جرايم به غير از سرقت خودرو و لوازم داخل آن كاهش يافته است گفت: با تدابير انجام شده در خصوص اجراي طرحهاي ويژه در حوزه برخورد با مالخران و باندهاي سرقت اميدواريم اين مسئله نيز رفع شود.
احمديمقدم با بيان اينكه پليس عملكرد خوبي در حوزه امنيت اخلاقي داشته است گفت: به عنوان مثال در حوزه جمعآوري ماهواره در شهرستانهاي كشور اقدامات خوب و موثري صورت گرفته است هرچند در شهر تهران پيشرفت در اين زمينه سختتر است.
فرمانده ناجا با اشاره به نظرسنجي يك نشريه آمريكايي در مورد ميزان استفاده ايرانيان از گيرندههاي ماهواره گفت: البته من تحقيقات اين نشريه آمريكايي را تاييد نميكنم اما تحقيقات نشان داد كه تنها 20 درصد از شهروندان ايراني از ماهواره استفاده ميكنند.
وي افزود: در يكسال گذشته و با توجه به اقدامات انجام شده ميزان استفاده خانوادهها از گيرندههاي ماهوارهاي به نصف كاهش يافته است كه اين مسئله مرهون زحمات صدا و سيما نيز بوده است.
احمديمقدم با بيان اينكه پليس در حوزه مبارزه با باندهاي فساد نيز جديتر شده است گفت: آمار جرايم اين گونه باندها از جمله فساد، تجاوز، اغفال و غيره كاهش يافته است.
فرمانده ناجا درباره كشف و برخورد با قاچاق محصولات فرهنگي و ضد فرهنگي گفت: فشار در برخورد با قاچاقچيان اين حوزه افزايش يافته است و افزايش كشفيات نشان ميدهد كه پليس در اين حوزه نيز توفيقات زيادي كسب كرده است.
وي افزود: قطعا پليس در طرح تابستانه به دنبال افزايش آرامش و كاهش جرايم است.
فرمانده ناجا در بخش ديگري از سخنان خود مبني بر درخواست اعضاي شوراي شهر تهران در مورد حضور پليس در اين شورا گفت: پليس از اين طرح استقبال ميكند، چرا كه شوراي شهر تهران و شهرداري تهران ظرفيتهاي خوبي در حوزه ارتقاي امنيت اخلاقي دارند.
وي با بيان اينكه وضعيت پوشش و ضوابط كاركنان شهرداري تهران وضع مناسبي دارد گفت: اگر شهرداري با اقدامات ايجابي خود در حوزه امنيت اخلاقي وارد شود از بار اقدامات سلبي ناجا كم خواهد شد و ناجا ميتواند ورود حداقلي به اين مسئله داشته باشد.
احمديمقدم درباره اجراييشدن طرحهاي ويژه در ماه رمضان به ايسنا گفت: طبيعتا پليس در ماه رمضان طرحهاي ويژهاي دارد و اين طرحها عمدتا در بحث ايجاد تسهيلات عبور و مرور در ساعت نزديك به افطار، تنظيم و نظارت اصناف و فروشندگان موادغذايي و همچنين اصناف و فروشندگان سرويسدهنده به مسافران است.
وي افزود: تظاهر به روزهخواري از نظر شرعي قانوني عرفي و غيره امري ناپسند است و پليس به مانند سالهاي گذشته با اين افراد برخورد ميكند.
فرمانده ناجا در مورد برخورد پليس با كراوات گفت: پليس متعرض به پوشش كاركنان و مراجعهكننده سازمانها نيست اما بايد پذيرفت كه برخي از يونيفرمها با ارزشهاي ما در تضاد است.
وي با بيان اينكه انتظار است همه دستگاهها نسبت به اقدامات سازمانهاي زيردست خود حساس باشند گفت: وزارت بهداشت به راحتي ميتواند در يك بخشنامه اين مسئله را حل كند.
فرمانده ناجا افزود: پليس معتقد است برخي اقدامات به صورت سازمان يافته و هدفمند و در راستاي تغيير ذائقه مردم صورت ميگيرد.
احمديمقدم افزود: برخي سازمانها از دربان تا پذيرش و همچنين كادر خدماتدرماني از يك يونيفرم كه با ارزشهاي ما در تضاد است استفاده ميكنند كه اين سازمانها و افراد سعي در برندسازي دارند.
وي با بيان اينكه اين مسئله سادهاي است كه به راحتي ميتوان مديريت و مرتفع كرد گفت: لباس متحدالشكل ايرادي ندارد اما بايد لباس منطبق بر ضوابط خاصي باشد.
به گفته فرمانده ناجا، اين گونه پوشش برخي كاركنان سازمانها هنوز عموميت پيدا نكرده است.
احمديمقدم درباره فعاليت برخي سازمانها و گروههاي ديگر در امر تذكر و انتقال بانوان بدحجاب به ايسنا گفت: طبيعا هر دستگاهي كه در حوزه سلبي وارد مي شود، بايد با نيروي انتظامي هماهنگيهايي انجام دهد. اما تذكرلساني وظيفه عمومي است و اگر سازماني مردم نهاد، خود راسا به اين اقدام وارد شود تعارضي با نيروي انتظامي ندارد اما در حوزه سلبي بايد با ناجا هماهنگي ايجاد شود.