هاآرتص نوشت: دولت و مقامات دفاعی اسرائیل در مورد اینکه آیا احیای برجام به نفع اسرائیل است یا خیر، اختلاف نظر دارند. اما نفتالی بنت، نخست وزیر، که مخالف توافق است، امتناع گروسی از پذیرش توضیحات ایران در مورد مسائل حل نشده را یک تحول مثبت می داند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بنی گانتز وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه در نشستی با اعضای کنست حزب کاهول لاوان خود گفت: «آنچه ایران را از ساخت بمب دور میکند، اقدامات قاطعانه جامعه بینالمللی است که به ایران آسیب میزند». وی افزود که ایران قول داد اطلاعاتی را در اختیار آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دهد که امکان بسته شدن تحقیقات درباره پروندههای باز را فراهم کند. این اتفاق نیفتاد و ایران همچنان به تلاش برای پنهان کردن حقیقت در زیر زمین، با امکانات مختلف ادامه میدهد.
پوشش رسانه ای تحولات مربوط به مذاکرات تا حدودی تحت الشعاع تیترهای پرسرو صدا درباره مجموعه ای از ترورها در ایران طی دو هفته گذشته قرار گرفته است. رسانه های اسرائیل و تا حدودی رسانه های جهانی نیز، اسرائیل را مسئول ترورها دانسته اند.
از میان تمام این ترورهای گزارش شده، تنها موردی که یک منبع خارجی در آن ادعای مستدلی در مورد مسئولیت اسرائیل، منتشر کرده است، ترور سرهنگ حسن خدایی است. در همین راستا، منابعی در دولت بایدن به نیویورک تایمز گفتند که این یک عملیات اسرائیلی بود.
با توجه به حوادث دیگر، تعیین اینکه اسرائیل تا چه اندازه درگیر ترورها، بوده، دشوار است.
اشاره به اسرائیل در مورد ایفای نقش اصلی در ترورها می تواند به دولت اسرائیل که در مشکلات سیاسی خود غرق است، خدمت کند. بنت و کارکنانش در هفته های اخیر به خبرنگاران در مورد تغییر سیاست در قبال ایران گفته اند. آنها می گویند اسرائیل قابلیت هایی را برای انجام عملیات در ایران به طور منظم توسعه داده است و دیگر از تلاش های ایران برای حمله به اسرائیل یا اهداف اسرائیل در خارج از کشور در سکوت متحمل نمی شود.
در روزهای اخیر نشانههای آشکاری از تلاش برای استفاده از این حوادث در ایران برای منافع سیاسی دیده شده است. بنت در نامهای سرگشاده طولانی و غیرمعمول به اسرائیلیها به صراحت نوشت که "معادله جدیدی را ایجاد کرده است که در آن ما در پاسخ به حملات عوامل شان، در داخل ایران عملیات انجام می دهیم." همزمان، اکانت توییتر غیررسمی ای که وابسته به حزب بنت است، گزارش شبکه 12 اسرائیل درمورد ترورها در ایران را ریتوییت کرد.
اگر بنت یا هر یک از کارکنانش واقعاً در چنین گزارشهایی مشارکت داشتهاند، کمی سخت است که آنها را به دلیل تقلید از بنیامین نتانیاهو سرزنش کنیم. نخستوزیر سابق، بهویژه در سالهای پایانی ریاستجمهوری خود، دائماً در مورد عملیات مخفیانه علیه ایران در جهت منافع سیاسی خود صحبت میکرد. و وضعیت بنت واقعاً تقریباً ناامید کننده به نظر می رسد، از یک طرف با یک ائتلاف دولتی مواجه است که در آستانه ی فروپاشی ست، و از سوی دیگر، یک کابینه پر از نزاع و یک دفتر که هر چند روز یک دستیار دیگر را از دست می دهد. این اتفاقات نیازمند اخبار مثبت است که بتوان افکار را نسبت به آن ها منحرف کرد.
با این وجود، اکنون ریسک تشدید خطرات امنیتی افزایش یافته است. تنش فزاینده با ایران، اختلافات جدید با لبنان بر سر حفاری گاز در دریای مدیترانه و درگیریهای جاری در کرانه باختری؛ هر یک از این جبههها ممکن است در آینده نزدیک به دلیل جرقههای کوچک و حتی پیش پاافتاده، شعله ور شوند و دولت را در بوته ی آزمایش قرار دهد.
مهمتر از همه، آنچه اسرائیل در حال حاضر به آن نیاز دارد مدیریت مسئولانه امور امنیتی است. ترس از بازگشت نتانیاهو به قدرت نمیتواند ماجراجوییهای نظامی را که واقعاً ضروری نیستند، توجیه کند.