arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۷۶۱۷۰
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۳ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱

سفر گردشگران ژاپنی به ایران از سرگرفته شد

دبیر کنسرسیوم تورهای ورودی کره و ژاپن خبر داد: سفر گروهی گردشگران ژاپنی به ایران پس از دو سال وقفه از سر گرفته شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا :دبیر کنسرسیوم تورهای ورودی کره و ژاپن خبر داد: سفر گروهی گردشگران ژاپنی به ایران پس از دو سال وقفه از سر گرفته شد.

عباسعلی امامیه همچنین گفت: مرزهای ژاپن به روی گردشگران خارجی همچنان بسته است، ولی احتمالاتی درباره بازگشایی مرزهای این کشور تا تابستان داده شده است.

او با اشاره به ورود نخستین گروه از گردشگران ژاپنی به ایران پس از دو سال وقفه‌ای که با همه‌گیری کرونا ایجاد شد، اظهار کرد: صدور ویزای ایران تقریبا از سال گذشته (آبان‌ماه ۱۴۰۰) ازسرگرفته شده است، در این مدت سفرهای انفرادیِ ژاپنی‌ها به انگیزه تجارت و یا دیدار آشنایان به ایران انجام شده است، اما پس از دو سال نخستین بار است که گروهی از گردشگران ژاپنی به ایران سفر می‌کنند.

به گفته امامیه، ژاپنی‌ها گردشگرانی محافظه‌کاری محسوب می‌شوند و به طور سنتی دنباله‌رو انگلیس هستند، از زمانی که انگلیس گشایش‌هایی را در مرزهایش ایجاد کرده و پذیرش گردشگران را آغاز کرده، ژاپن هم این رویه را در دستور کار خود قرار داده است.

این فعال گردشگری در ژاپن ادامه داد: این گردشگران ژاپنی با انگیزه طبیعت‌گردی به ایران سفر کرده‌اند و آغاز سفرشان هم از استان گلستان است که جزیره آشوراده و میانکاله را هم خواهند دید. در واقع، ما با توجه به نامعلوم بودن وضعیت سفر گردشگران به ایران، به‌ویژه با وجود محدودیت‌ها و مقررات ناپایدار کرونا، ترجیح دادیم نخستین سفر گردشگران ژاپنی به ایران پس از کرونا بیشتر رویکرد طبیعت‌گردی داشته باشد.

امامیه بیان کرد: تورهایِ طبیعت‌گردی و آژانس‌های فعال در این حوزه، در شرایط خاص مثل کرونا همیشه پیشرو تورهای گردشگری بوده‌اند. درباره ژاپن هم این‌گونه بوده است و فعلا آژانس‌هایی که برنامه‌های طبیعت‌گردی دارند سفر به ایران را از سرگرفته‌اند. قطعا سفر این دسته از گردشگران، مسیر را برای سایر مسافران باز می‌کند. از طرفی، تجربه ما نشان داده است وقتی بازاری در وضعیت بحرانی و یا ویژه قرار می‌گیرد، بهتر است روی جذب مسافرانی متمرکز شویم که از ایران و تاریخ آن شناخت بیشتری دارند، مثلا می‌دانند آثار به‌جای‌مانده از دوران «اشکانی» در ایران بسیار اندک است و وقتی در تور، یکی از این آثار برای بازدید درنظر گرفته می‌شود به خوبی آگاهند که این سفر چه ارزشی دارد. درباره تورهای طبیعت‌گردی هم این موضوع صدق می‌کند.

او با اشاره به مسیر سفر این گروه از گردشگران ژاپنی که از استان‌های سمنان، گلستان، مازندران و گیلان گذر می‌کند، بدون آن‌که وارد تهران شود، درباره سفر آن‌ها به «آشوراده» و «میانکاله»، به بحث‌هایی درباره ساخت و ساز در این مناطق اشاره کرد و گفت: میانکاله فضای بسیار جذابی برای گردشگران دارد، حیوانات وحشی و اهلی در آن آزادانه زندگی می‌کنند و طبیعت دست‌نخوردۀ آن با همین شکل و ساختار جذاب است و هرگز به ساخت‌وساز و اضافه کردن سازۀ دیگری نیاز ندارد و اصلا نباید اجازه ساخت‌وساز در این شبه جزیره داده شود. میانکاله با همین طبیعت دست‌نخورده‌ای که دارد برای گردشگران جذاب‌ترین است و برای حفظ و توسعه گردشگری در این منطقه، مهم است به سرنوشت دیگر نقاط شمال کشور دچار نشود.

دبیر کنسرسیوم تورهای ورودی کره و ژاپن در انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در ادامه گفت‌وگو با ایسنا درباره بازگشایی مرزهای ژاپن به روی گردشگران و مقرراتی که برای پذیرش مسافر از سوی این کشور مطرح شده است، اظهار کرد: احتمالا ژاپن ظرف دو ماه آینده به روی گردشگران باز شود. بنا بر آنچه شنیده شده است قرار است اوایل تابستان تعدادی ویزای محدود برای گردشگران کشورهای همسایه صادر شود و پس از آن ممکن است قرنطینه در بدو ورود به ژاپن و مقررات سخت کنترل مسافران به لحاظ کرونا را حذف کنند و اگر شرایط خوب پیش برود ژاپن مرزهایش را به روی کشورهای بیشتری باز می‌کند.

امامیه همچنین با اشاره به هفته طلایی در ژاپن همزمان با ماه اردیبهشت که بیشترین سفر خارجی ژاپنی‌ها در این زمان انجام می‌شود، به کنترل‌های شدید در هنگام برگشت به این کشور اشاره کرد که همراه با قرنطینه و تدابیر سختگیرانه‌ای است و بسیاری از ژاپنی‌ها را از سفر خارجی منصرف می‌کند. او گفت: کنترل جمعیت زیادی از مسافران ژاپنی که در هفته طلایی به خارج از کشور سفر کرده‌اند در بدو ورود بسیار دشوار خواهد بود، بنابراین پیش‌بینی می‌شود این مقررات، به‌ویژه آن‌که در اروپا هم محدودیت‌ها کمتر شده است، در آینده نزدیک تغییر کند و ترددهای بین‌المللی به ژاپن هم بیشتر شود.

او در عین حال به سیاست‌های ناپایداری که در چند ماه گذشته در پذیرش مسافران به ایران اجرا شد، اشاره کرد و افزود: بی‌ثباتی این مقررات بسیاری از مسافران خارجی و حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور را سردرگم کرده است، مثلا اواخر سال گذشته اعلام کردند ورود به ایران فقط با کارت واکسن امکان‌پذیر است و بعد از مدت کوتاهی قوانین را سختگیرانه‌تر کردند و تست PCR را هم به کارت واکسن اضافه کردند. ای کاش ایران هم که پذیرش گردشگران را از سر گرفته است، سیاست‌های باثبات‌تری را در بازگشایی‌ها و پذیرش مسافران به اجرا می‌گذاشت و محدودیت‌ها به تدریج برداشته می‌شد، نه این‌که ابتدا شرایط را آسان کنند و بعد مقررات خود را نقض کرده و شرایط را سختگیرانه‌تر کنند. این شیوه برنامه‌ریزی سفر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

این فعال گردشگری در ژاپن در ادامه درباره باز شدن مسیر این کشور برای گردشگران ایرانی و همچنین ارزیابی از وضعیت سفر ایرانی‌ها به ژاپن پس از دو سال وقفه با توجه به این‌که ژاپن یکی از گران‌ترین تورهای خارجی محسوب می‌شود، گفت: ژاپن هنوز برنامه دقیق خود را درباره پذیرش گردشگران کشورهای دیگر اعلام نکرده است، فقط دو تاریخ تقریبی اعلام کرده و به نوعی مبهم‌گویی کرده است، مثلا این‌که اعلام شده در یک تاریخ به صورت آزمایشی، پذیرش تورهای گردشگری را آغاز خواهد کرد و احتمالا برای انفرادی‌ها ویزا صادر نکند و فکر می‌کنم پذیرش تورهای گردشگری را هم ابتدا از کشورهای همسایه آغاز کند. شاید نگاهشان به آمار کرونا در کشورها باشد، بنابراین احتمال دارد پذیرش را در مرحله اول از کشورهای همسایه و کمتر درگیر با کرونا آغاز کنند. اگر بحران و موج جدیدی ایجاد نشود به گمانم اواخر جولای و اوایل اگوست (ابتدای تابستان) مرزها را به روی گردشگران باز کنند.

امامیه اضافه کرد: تا کنون درخواست‌های زیادی از سوی آژانس‌های ایرانی برای اجرای تور به ژاپن داشتیم، بسیاری از آژانس‌های ایرانی برنامه سفر به ژاپن در شهریورماه امسال را در برنامه خود گذاشته‌اند و هدفشان این است که از ماه سپتامبر (شهریورماه) شروع کنند. امیدوارم سفارت ژاپن در ایران ویزاها را به صورت گروهی صادر کند تا اولین گروه از گردشگران ایرانی هم پس از دو سال وقفه به ژاپن سفر کنند.

نظرات بینندگان