تخم ماهی قزلآلا، یکی از محبوب و مقویترین محصولات غذایی دریایی است. تخم نارنجی رنگ و نیمه شفاف این ماهی، ارزش غذایی نسبتاً یکسانی با انواع خاویار دارد و قیمت آن نیز نسبت به آنها کمتر است. به طور کلی، علیرغم نزدیک بودن طعم اشپل قزل آلا به تخم ماهیهای دیگر، پوسته آن محکمتر بوده و بوی تند و تیزتری نیز دارد.
نکته: تخم ماهیهای قزلآلا، شباهت ظاهری زیادی با خاویار طلایی دارد و اغلب مردم آنها را با هم اشتباه میگیرند. با این حال، تخم این ماهی به عنوان یک «خاویار» شناخته نمیشود که چرایی آن هم در ادامه مطلب، توضیح داده شده است.
ماهی قزل آلا، نوعی از ماهیهای سردآبی است که در زیرگروه ماهیهای آزاد قرار میگیرد. بدن این ماهی، بسیار فشرده بوده و دم آن نیز از ماهیهای آزاد دیگر بزرگتر است. تخمریزی قزل آلا بین ماههای بهمن و اسفند انجام میشود که حدوداً 10 هزار عدد است. در واقع به نظر میرسد که میتوان از هر یک کیلوگرم وزن ماهی ماده، 1500 عدد تخم استخراج کرد!
بنا به دلیل دلایل زیستمحیطی و بهداشتی، امروزه این محصول از ماهیهای قزلآلای پرورشی تهیه میشود. بنابراین میتوان با استفاده از نظارت کارشناسان و معاینه ماهیها، از سلامت و کیفیت تخم آنها پیش از فرآوری، اطمینان حاصل کرد.
در صورت تشخیص دیرهنگام زمان برداشت، تخم این ماهیها کیفیت خود را از دست میدهند. از این رو لازم است تا افراد پیش از تأسیس استخرهای پرورشی، زیر و بم این صنعت را یاد بگیرند.
برای جواب دادن به این سؤال، در ابتدا باید بدانیم که اصلاً خاویار چیست و چگونه به دست میآید! به طور کلی، برخی از انواع ماهیهای استروژن، به عنوان ماهیان خاویاری شناخته میشوند. پس در واقع تخم بهدستآمده از این ماهیها، به «خاویار» شهرت دارد. بنابراین، تنها به تخم همین ماهیها خاویار گفته میشود و اشپل بقیه ماهیها... فقط اشپل است!
با این اوصاف، میشود گفت که نمیتوان تخم ماهیهای قزل آلا را خاویار دانست. البته به خاطر داشته باشید که این مسئله، چیزی از طعم لذیذ و خواص فوقالعاده تخم این ماهی کم نمیکند و بهتر است آن را دست کم نگیرید!
به طور خلاصه مصرف این خوراکی مغذی، میتواند نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن، جوانسازی سلولی و در نتیجه، کاهش اثر پیری بر انسان ایفا کند. تخم ماهی قزل آلا، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین A بوده و فواید زیادی برای برای سلامت پوست، دندان، استخوانها و سیستم بینایی شما دارد.
ویتامین B1 یکی دیگر از خاصیتهای تخم این ماهی است که میتواند عملکرد اعصاب را بهبود ببخشد. ویتامینهای E، D، B5، B3 و امگا 3 نیز از دیگر خواص این محصول هستند. شما با مصرف اشپل ماهی قزلآلا، از وقوع مشکلاتی همچون اختلالات پوستی، افسردگی، دیابت، فشار خون بالا، نرمی استخوان، فراموشی و مواردی از این قبیل جلوگیری میکنید.
تخم قزلآلا را میتوانید به بسیاری از رسپیهای غذاهای مورد علاقه خود اضافه کنید و از طعم جدید آنها، حتی بیشتر از قبل لذت ببرید! یکی از ترکیبات محبوب با این خوراکی، پوره سیبزمینی، سبزیجات خردشده معطر و پنیر خامهای است که به همراه نان تست سرو میشود.
تنها کافی است تا سطح نان را به اندازه کافی با پوره بپوشانید و پس از پنیر خامهای، مواد دیگر را اضافه کنید. اشپل این ماهی را نیز میتوانید با اضافه کردن چند قطره آب لیموی ترش، مزهدار کنید و همراه با تخممرغ، روی نان تست داغ آغشته به کره بگذارید.
به طور کلی محصولات غذایی دریایی، در دسته گرانقیمتترین انواع مواد خوراکی قرار میگیرند. بنابراین قبل از خرید تخم ماهی قزل آلا، فراموش نکنید که این محصول نیز از این موضوع مستثنی نیست. البته! خوشبختانه قیمت این کالا از اغلب خاویار ماهیهای دیگر ارزانتر بوده و دسترسی به آن راحتتر است.
فروشگاههای متعددی در سراسر کشور وجود دارند که تمرکز فعالیت خود را بر تولید و توزیع محصولات غذایی دریایی گذاشتهاند. در کنار مزایایی که گسترش این صنعت داشته است، میتوان گفت که از طرفی به افزایش فروشندههای متقلب نیز منجر میشود. بنابراین پیدا کردن یک منبع معتبر و قابل اطمینان برای خرید این محصولات، از چالشهایی است که این روزها دامن خبرههای خاویار و تخمهای ماهیها را گرفته است!
برای خریداری تخم قزل آلا، میتوانید به فروشگاه باهو خاویار مراجعه کنید. این مجموعه با سالها فعالیت و تجربه در زمینه فروش و صادرات محصولات غذایی دریایی، بهترین نمونه آنها را در اختیار شما قرار میدهد.
خوشبختانه باهوخاویار با جلب اطمینان خریداران از روشهای عملآوری، بسته بندی، نگهداری و حمل و نقل خاویار، خیال آنها را بابت دریافت بهترین و مطلوبترین کیفیت محصولات، راحت میکند.