پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ولادیمیر پوتین امیدوار است سازمان جهانی بهداشت به زودی واکسن اسپوتنیک وی روسیه را تایید کند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از آسوشیتدپرس، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، امروز برای تایید سریع واکسن کروناویروس اسپوتنیک وی این کشور توسط سازمان بهداشت جهانی ابراز امیدواری کرد و گفت این اقدام برای گسترش ذخایر جهانی واکسن ضروری است.
پوتین طی یک تماس ویدیویی با فرانچسکو روکا، رئیس سازمان بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، گفت که دریافت تاییدیه سازمان بهداشت جهانی برای انتشار گستردهتر واکسن روسی در سراسر جهان، از جمله منابع رایگان، ضروری است.
پوتین گفت: ما قصد داریم چنین کمکهایی را گسترش دهیم. رهبر روسیه همچنین استدلال کرد که تأیید سازمان جهانی بهداشت، باید در را برای روسها و سایر افرادی که واکسن اسپوتنیک وی را تزریق کردهاند باز کند تا آزادانهتر به سراسر جهان سفر کنند. او گفت که حدود ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان اسپوتنیک وی را دریافت کرده اند.
پوتین در بهار با اسپوتنیک وی واکسینه شد و ماه گذشته واکسن بوستر اسپوتنیک لایت، نسخه یک دوزی، را دریافت کرد. او همچنین گفت که یک نسخه آزمایشی استنشاقی اسپوتنیک وی را چند روز پس از دریافت واکسن تقویتی خود مصرف کرده و افزود که حالش خوب است و هیچ عارضه جانبی احساس نمیکند.
موسسه Gamaleya که اسپوتنیک ویرا توسعه داده است، گفته است که این واکسن باید در برابر سویه اُمیکرون کرونا کارآمد باشد، اما اعلام کرد که فوراً کار روی تطبیق آن برای مقابله با نوع جدید را آغاز خواهد کرد.
روسیه اولین کشور در جهان بود که مجوز واکسن کرونا را صادر کرد و اسپوتنیک وی را در آگوست ۲۰۲۰ راه اندازی کرد و منابع فراوانی دارد. اما جذب آهسته بوده است که تا حدی به دلیل سیگنالهای متناقض مقامات روسیه است.
روسیه در ماههای اخیر با مرگبارترین و بزرگترین افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا روبرو بوده است، به طوری که موارد ابتلا و مرگ و میرها به بالاترین حد خود رسیده و در چند هفته گذشته تنها کاهش یافته است.
پوتین که علیرغم افزایش موارد ابتلا در روسیه بارها و بارها استدلال کرده است که واکسیناسیون باید داوطلبانه باقی بماند، یکشنبه تاکید کرد که مقامات روسی سعی کرده اند از "اقناع و نه فشار" استفاده کنند و برای از بین بردن "تعصبات و افسانههایی که باعث بیزاری از واکسیناسیون میشوند" تلاش کرده اند.
تایید سریع اسپوتنیک وی توسط روسیه انتقادات خارجی را برانگیخت، زیرا در آن زمان فقط روی چند ده نفر آزمایش شده بود. اما مطالعهای که در ماه فوریه در مجله پزشکی انگلیسی The Lancet منتشر شد، نشان داد که اسپوتنیک وی تا ۹۱ درصد مؤثر است و به نظر میرسد از ابتلای افراد آلوده به کرونا به شدت جلوگیری میکند.
روسیه به طور فعال اسپوتنیک وی را در سرتاسر جهان تبلیغ کرده است، اما در ارسال مبالغی که وعده داده بود با تنگناهایی مواجه شده است. کشورهای آمریکای لاتین از تاخیر در دریافت دومین دوز اسپوتنیک وی شکایت کرده اند.
سازمان بهداشت جهانی دادههای مربوط به واکسن اسپوتنیک وی روسیه را به عنوان بخشی از فرآیند تأیید بررسی میکند. چنین تأییدیهای میتواند راه را برای گنجاندن آن در برنامه COVAX هموار کند که واکسنهای کرونا را بر اساس نیاز به تعداد زیادی از کشورهای جهان ارسال میکند.