arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۴۹۳۶۸
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۵ - ۰۵ آذر ۱۴۰۰

«دختر افغان» مشهور بر جلد نشنال جئوگرافیک به ایتالیا رسید

دولت ایتالیا روز پنج‌شنبه اعلام کرد توانسته است شربت‌گل زمانی، دختر افغانی که چهره‌اش در سال ۱۹۸۴ میلادی بر جلد مجله نشنال جئوگرافیک نقش بست را در چهارچوب عملیات تخلیه شهروندان در خطر افغانستان، از آن کشور خارج کرده و به ایتالیا بیاورد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: دولت ایتالیا روز پنج‌شنبه اعلام کرد توانسته است شربت‌گل زمانی، دختر افغانی که چهره‌اش در سال ۱۹۸۴ میلادی بر جلد مجله نشنال جئوگرافیک نقش بست را در چهارچوب عملیات تخلیه شهروندان در خطر افغانستان، از آن کشور خارج کرده و به ایتالیا بیاورد.

بنا بر اعلام دفتر ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا، پس از آنکه شربت‌گل زمانی برای خروج از افغانستان درخواست کمک کرده، ایتالیا برنامه‌ای را برای کمک به او سازماندهی کرده است.

در بیانیه دفتر نخست‌وزیر آمده است که اکنون نیز دولت به او کمک خواهد کرد تا بتواند خود را با زندگی در ایتالیا سازگار کند.


استیو مک‌کوری، عکاس جنگ آمریکایی در سال ۱۹۸۴ میلادی عکسی از شربت‌گل زمانی گرفت. او در آن زمان دختر یتیم ۱۲ ساله‌ای بود که پدر و مادرش را در جریان بمباران افغانستان از سوی نیروهای اتحاد جماهیر شوروی از دست داده بود و به همراه خواهر و برادرانش به اردوگاه آوارگان در شمال‌غرب پاکستان پناه آورده بود.

چاپ چهره او با چشمان نافذش روی جلد نشنال جئوگرافیک، او را به شهرتی جهانی رساند و به او لقب «دختر افغان» را داد.

از آن زمان دیگر از سرنوشت «دختر افغان» خبری نبود تا اینکه استیو مک‌کوری توانست در سال ۲۰۰۲ میلادی او را دوباره پیدا کند. شربت‌گل در آن زمان ازدواج کرده و صاحب فرزندانی شده بود.

نام «دختر افغان» بار دیگر در سال ۲۰۱۶ میلادی در رسانه‌ها پدیدار شد؛ زمانی که مقامات پاکستان او را به دلیل اقامت غیرقانونی در پاکستان و جعل یک کارت شناسایی پاکستانی بازداشت و زندانی کردند و دستور اخراج او را دادند.


شربت‌گل درنهایت با هواپیما به کابل منتقل شد و از سوی اشرف غنی، رئیس جمهوری وقت این کشور در ارگ ریاست جمهوری استقبال گردید و کلید یک آپارتمان را نیز دریافت کرد.

AP

ایتالیا یکی از چند کشور غربی بود که در جریان عملیات تخلیه شهروندان در خطر افغانستان، صدها تن از آنها را به بیرون از این کشور منتقل کرده است.

در ادامه بیانیه دولت ایتالیا آمده که عکس «دختر افغان» نماد فراز و نشیب‌ها و درگیری‌های فصلی از تاریخ است که افغانستان و مردمش از سر می‌گذرانند.

ایتالیا می‌گوید که درخواست‌های متعددی را از سوی جامعه مدنی و سازمان‌های غیرانتفاعی فعال در افغانستان دریافت کرده بود که خواستار کمک به شربت‌گل برای خروج از افغانستان شده بودند.

نظرات بینندگان