پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: در سال ۱۴۰۰ دو استان تهران و خراسان رضوی رکورددار فرزندخواندگی شدند و علاوه بر این تعدادی از دختران مجرد بالای ۳۰ سال هم با حکم قطعی فرزندخواندگی به جمع مادران دارای فرزند اضافه شدند.
در ششماهه اول سال ۱۴۰۰، ۷۲۱ کودک بیسرپرست بهزیستی که در شیرخوارگاهها نگهداری میشدند، توسط خانوادههای نیکوکار به فرزندخواندگی پذیرفته شدند.
مدیر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی بابیان این آمار گفت: استان تهران با ۱۴۹ حکم قطعی فرزندخواندگی و استان خراسان رضوی با ۱۲۳ حکم قطعی رکورددار فرزندخواندگی در ششماهه نخست امسال شدند.
شاید تصور کنید فقط خانوادههایی سراغ کودکان بیسرپرست شیرخوارگاهها میروند که بچهدار نمیشوند، اما آمارها نشان میدهد بسیاری از خانوادهها باوجود داشتن فرزند برای اجر معنوی و با این اعتقاد که هر کودکی حق داشتن خانواده و پدر و مادر دارد به سنت زیبای فرزندخواندگی روی میآورند و همین امسال حکم قطعی فرزندخواندگی برای ده ها خانوادهای که صاحب یک یا چند فرزند هستند صادرشده است.
*فرزندخواندگی هزاران کودک بیسرپرست در چند سال
در سال ۱۳۹۲ تغییراتی در قانون فرزندخواندگی اعمال شد و در همان سال لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بد سرپرست هم تصویب شد. اصلاح قانون فرزندخواندگی و این لایحه اتفاق مبارکی بود که منجر به تغییرات مثبتی درروند فرزندخواندگی شد. از آن زمان به بعد بسیاری از محدودیتها برداشته شد و فرزندخواندگی کودکان بیسرپرست رشد قابلتوجهی را تجربه کرد. طوری که بابایی گفت: از سال ۱۳۹۲ تا ششماهه سال ۱۴۰۰ حکم قطعی فرزندخواندگی، تنها برای بیش از ۱۵۰۰ کودک دارای معلولیت و بیماری خاص صادرشده است. این آمار فرزندخواندگی کودکان خاص است و تعداد فرزندخواندگی کودکان سالم چند برابر این آمار است.
*دختران مجردی که مادر شدند
بعد از اصلاح قانون فرزندخواندگی و برداشتن بسیاری از محدودیتها بود که امکان مادر شدن برای دختران مجرد بالای ۳۰ سال هم فراهم شد. مدیر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی گفت: در چند ماه گذشته ۱۱ دختر مجرد بالای ۳۰ سال صاحب فرزندخوانده شدند.
وی ادامه داد: این مجوز از سال ۹۲ طبق ماده ۵ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بد سرپرست به دختران مجرد بالای ۳۰ سال و بانوان بدون شوهر دادهشده است.
بابایی درباره ازدواج دختران مجرد بالای ۳۰ سال پس از اخذ فرزندخوانده گفت: در صورت ازدواج دختران بالای ۳۰ سال باید همسر آنها به بهزیستی معرفی شود و وی نیز روند صلاحیتش بررسی میشود تا در صورت تأیید و داشتن صلاحیت، فرزند مجدد به هردوی آنها واگذار شود.