پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خراسان: رئیس پلیس راهور ناجا به تازگی گفته: «بانوان بیشتر از آقایان، قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت میکنند و کمتر دچار سوانح ترافیکی میشوند.
آمارها نشان میدهد که در تصادفها، 65 درصد آقایان و فقط ۳۵ درصد خانمها مقصر هستند و به این دلیل است که خانمها بیشتر احتیاط و مقررات راهنماییورانندگی را بهتر رعایت میکنند.» (منبع خبر: سایت صداوسیما) مسئلهای که از منظر روانشناسی قابل توجیه است و دلایلی برای این اتفاق، مطرح شده است. اگر یک دور رانندگی یک خانم و آقا را مرور کنیم به علت این جمله پی خواهیم برد که چرا خانمها به قواعد پایبندتر هستند و از آن طرف، تصادفاتشان خسارت کمتری نسبت به تصادفات آقایان به بار میآورد.
از محافظهکاری خجالت نمیکشند
فرض کنید با خانمی وارد خودرو شدهاید. در قدم اول و به احتمال زیاد، کمربند ایمنی خود را میبندد و به شما هم تذکر میدهد که این کار را انجام دهید زیرا خانمها از لحاظ روان شناختی، ترس و خجالتی از محافظهکاری ندارند اما مردها چون خودشان را نمادی از قدرت محسوب میکنند، ناخودآگاه از ابراز ترسهایشان دوری می کنند و به همان اندازه محافظهکاریشان کمتر است تا گوشزد کنند که آن قدر قوی و شجاع هستند که نیازی به این محافظه کاریها ندارند. رانندگی پرخطر را مهارت نمیدانند| آقایان رانندگی پر خطر را یک مهارت میدانند و از رانندگی پرخطر لذت بیشتری میبرند و گاهی آن را نمادی از مهارت میدانند، حتی آنها از خانمهایی که با قوانین پیش میروند، انتقاد میکنند زیرا این روش را نشانه ضعف خانمها میدانند.
حافظه فضاییشان قوی نیست
آقایان به دلیل این که حافظه فضایی بهتری دارند، نسبت به خانمها در رانندگی سرعت بیشتری دارند زیرا حافظه فضایی کمک میکند که مسیر را راحتتر به ذهن بسپارند و این آشنا بودن مسیر کمک میکند برای پیدا کردن آن انرژی و وقت کمتری صرف کنند. فرض کنید در خیابان و مسیری هستید که اولین بار است وارد آن جا شدید، در نتیجه برای این که مسیر را پیدا کنید و تابلوهای راهنمایی و رانندگی را بخوانید باید با سرعت کمتری حرکت کنید تا از پیچ و خم جاده با خبر شوید. خانمها حتی اگر مسیری را قبلا طی کرده باشند برای بار دوم با سرعت کمتری نسبت به آقایان حرکت میکنند زیرا حافظه فضایی آن ها ضعیفتر است و همین موضوع خوشبختانه باعث محافظهکاری آنها میشود.
به عواقب رانندگی پر خطر فکر میکنند
در جهان، گویا آقایان توسط جامعه و خانواده برای حضور در اجتماع آمادهتر میشوند؛ هر چند که این نگاههای جنسیتی الان خیلی کمرنگ است اما آن چه از نسلهای گذشته و انسانهای غارنشین وجود داشته، هنوز اثرش در بعضی از ما باقی مانده است. در گذشته آقایان به شکار میرفتند و از فضای امنی که در ذهنشان ساخته بودند، دور میشدند و همین موضوع قدرت ریسکپذیری بیشتر را در آقایان نشان میدهد که اکنون در رانندگی هم شاهد آن هستیم. آن ها کمتر به عواقب رانندگی پر خطر فکر و بیشتر ریسک میکنند.