arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۶۷۷
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۲۳ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱

مربي خارجي تيم ملي واليبال ماهانه 47 ميليون حقوق مي‌گيرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در روزهايي كه بسياري از ملي پوشان و فدراسيون‌ها گلايه‌هايي را بابت بدقولي‌هاي مالي كميته ملي المپيك در آستانه المپيك لندن مطرح مي‌كنند، به نظر مي‌رسد بار مالي كه روي دوش اين كميته سنگيني مي‌كند فراتر از بودجه و توانمندي‌هاي كميته ملي المپيك است. در حال حاضر بيش از 40 مربي خارجي كه در تيم‌هاي مختلف ملي ايران مشغول به كارند، در استخدام كميته ملي المپيك هستند و ماهانه مبلغ قابل توجهي براي آنها هزينه مي‌شود. دربین این مربیان بیشترین مبلغ قرارداد متعلق به«خولیو ولاسكو» سرمربی آرژانتینی تیم ملی والیبال ایران است كه با 19هزار و 608 یورو صدرنشين جدول گران‌ترين مربيان خارجي حاضر در ايران محسوب مي‌شود.

با توجه به نرخ یورو درایران اگر هر یورو را معادل 2 هزار و 400 تومان وهردلار را یك هزار و 700 تومان درنظر بگیریم، ولاسكو ماهانه حدود 47 میلیون تومان از كمیته ملی المپیك حقوق دریافت می كند. در نقطه مقابل او«عامر ستار» سرمربی تیم ملی چوگان ایران با قرارداد ماهانه 700 دلار چیزی در حدود یك میلیون و 190 هزارتومان درماه حقوق دریافت می كند و در میان 46 مربی خارجی فعال در ایران از كمترین حقوق برخوردار است.

براساس اين اطلاعات ماهانه 199 هزار و 600 دلارمعادل 279 میلیون و 440 هزار تومان و 36 هزار و 608 یورو معادل 87 میلیون و 859 هزارتومان و در مجموع 367 میلیون و 299 هزار تومان در ماه هزینه مربیان خارجی در ایران مي‌شود.

بيشترين تعداد مربيان خارجي در رشته دووميداني مشغول به فعاليت هستند كه تعداد آنها به هشت نفر مي‌رسد و پس از دووميداني رشته ورزشي قايقراني با شش مربي خارجي در رتبه دوم قرار دارد.

با اين حال بيشترين ميزان دريافتي مربيان خارجي در رشته واليبال اتفاق افتاده، جايي كه ولاسكو و دو دستيارش روي‌هم‌رفته ماهانه بيش از هشتاد ميليون تومان حقوق مي‌گيرند. كميته ملي المپيك اميدوار است نتيجه اين هزينه‌ها در المپيك لندن مشخص شود و بهترين نتيجه تاريخ ورزش ايران در المپيك در اين مسابقات رقم بخورد. قرارداد بسياري از اين مربيان در پايان المپيك با كميته به پايان مي‌رسد و تمديد قراردادها بستگي به نتايجي كه در لندن به‌ دست مي‌آيد خواهد داشت.

اختصاص چنين هزينه‌اي به مربيان خارجي در ورزش ايران بي‌سابقه است اما گريزي هم از اين واقعيت نيست كه در بسياري از رشته‌ها مربيان داخلي آشنايي چنداني با علم روز رشته‌هاي ورزشي ندارند و ورزشكاران مطرحي كه با مربيان خارجي كار مي‌كنند هم ديگر حاضر نيستند زير دست مربيان داخلي دوران آماده‌سازي را پشت سر بگذارند. البته اگر مجموع حقوق ماهانه مربيان خارجي تحت استخدام كميته ملي المپيك را با مربيان و بازيكنان فوتبال مقايسه كنيم به اين نتيجه مي‌رسيم كه آنها به هيچ عنوان مربيان گراني نيستند. چه آنكه مجموع دريافتي ماهانه بيش از 40 مربي تقريبا به قرارداد يك فصل يك بازيكن فوتبال نزديك شده است.
نظرات بینندگان