خاطرات روزنوشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۷، هرشب در «انتخاب» منتشر میشود. پیشتر، خاطرات ایشان از سال ۵۸ تا ۷۶ در سرویس تاریخ «انتخاب» به صورت روزانه پوشش داده شده است.
رسانههاى خارجى، روى خبر ملاقات جامعه مدرسين [حوزه علمیه قم] با آقاى خاتمى، تبليغات شيطنتآميز دارند. مىگويند، آقاى خاتمى را تحت فشار گذاشتهاند كه مطبوعات را محدود و جلوي تحركات دانشجويان را بگيرد و آزادىها را محدود كند و آقاى خاتمى مقاومت مىكند.
خلع سلاح عراق، به نكته ظريفى رسيده است. ناظران، اسناد مربوط به بكارگيرى سلاح شيميايى عليه ايران در جنگ تحميلى را به دنبال برخورد به سندى در ستاد نيروى هوايى عراق خواستهاند و مىخواهند بدانند، آن امكانات چه شده است؟ عراق در مخمصه قرار گرفته.
پيش از ظهر، با رؤساى كميسيونهاى دبيرخانه مجمع [تشخیص مصلحت نظام] و مسئولان براى رفع ابهامات و روشنكردن شيوه كار كميسيونها، جلسه داشتيم. عصر آقاى [اکبر] تركان، [رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع] آمد. راجع به مشكلات سياسى و اقتصادى كشور گفت و خواست كه به نحوى كمك كنم و بالاخره صحبت از حزب استقلال [= اعتدال و توسعه] شد كه در حال تأسيس آن هستند و گفت، وضع صنايع تحت مديريت او در سازمان گسترش خوب است؛ به خصوص خودروسازى كه بازار تضمين شده خوبى دارد.
آقايان [حسامالدین] آشنا و [امیر] تهرانى، معاونان وزارت اطلاعات آمدند. از خطر غلطاندن آقايان كرباسچى و نورى به صف مخالفان، اظهار نگرانى كردند و گفتند، اگر بناست رهبرى عفو كنند، بهتر است پيش از اينكه فشار زياد شود و حالت انفعالى بگيرد، اقدام شود. گفتند، وضع روحى آقاى [احمد] آذرى [قمی] خوب است و مذاكراتشان را با آقايان احمد منتظرى و سيد هادى هاشمى، دربارة مسأله آقاى منتظرى را توضيح دادند و گفتند، آقاى خاتمى اصرار دارد كه [آقای شهیدی]، مديركل اطلاعات اصفهان را به خواست آقاى [سیدجلالالدین] طاهرى، [امام جمعه اصفهان] عوض كنيم، ولي علماى ديگر مخالفاند و آقاى [قربانعلی] دُرّى [نجفآبادی، وزیر اطلاعات]، مشكل پيدا كرده. از توقع افكار عمومى از من، براى حمايت از آقاى كرباسچى گفتند.
آقاى [احمد] وحيدى، از دبيرخانه [مجمع تشخیص مصلحت] آمد. راجع به بودجه و تقويت سازمانشان استمداد كرد و گزارشى از وضع نيروى قدس داد و گفت، زمينههاى مساعدى براى حضور در يمن، سودان، گامبيا و تاجيكستان، براى سازماندهى نيروهاى مسلحشان بوده، ولى هنوز استفاده نشده است. شب در دفترم ماندم. ديروقت خوابيدم.
طالبان در افغانستان، استفاده از تلويزيون را ممنوع كردهاند و مأموران براى جمعآورى تلويزيونها، به خانههاى مردم مىروند و نيز از مأموران امداد خارجى خواستهاند كه به يك منطقه خاص كه مشخص شده، منتقل شوند و آنها مخالفت كردهاند و از افغانستان بيرون رفتهاند. مقامات غربى و بينالمللى، به خاطر اين دو موضوع، طالبان را تحت فشار گذاشتهاند.
خاطرات آیت الله هاشمی: حكم بسيار سنگين دادگاه آقای كرباسچى، [شهردار تهران]، مهمترين مسأله مورد توجه داخلى و بينالمللى است. خارجىها آن را ضربهكارى برجناح آقاى خاتمى، از سوى جناح محافظهكار تبليغ مىكنند و رأى اعتماد به آقاى [عبدالواحد موسوی] لارى را كه پيروزى آقاى خاتمى معرفى مىكردند، تحتالشعاع قرار داده