پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه کالج لندن (UCL) و کالج امپریال لندن انجام شده است، ارتباط بین انواع مختلف محیطهای طبیعی و شهری و رشد شناختی، سلامت روانی و سلامت عمومی جوانان را بررسی کرده و به نتایج جالبی رسیده است.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، آنها از دادههای مربوط به ۳۵۶۸ کودک و نوجوان، از سن نه تا ۱۵ سال، از ۳۱ مدرسه در سراسر لندن استفاده کردند، که تخمین زده میشود از هر ۱۰ فرد بین ۵ تا ۱۶ سال، ۱ نفر از یک بیماری بالینی بهداشت روانی رنج میبرد.
نتایج نشان داد که قرار گرفتن در معرض زمینهای جنگلی با نمرات بالاتر برای رشد شناختی و ۱۶ ٪ کاهش مشکلات عاطفی و رفتاری طی دو سال بعد همراه بود. نویسنده اصلی، دانشجوی دکترا، میکائیل مایس از دانشگاه UCL گفت: "مطالعات قبلی ارتباط مثبت بین قرار گرفتن در معرض طبیعت در محیطهای شهری، رشد شناختی و سلامت روان را نشان داده است، این این مزایای بهداشتی خصوصا توسط بزرگسالان دریافت میشود، این یافتهها به درک ما از انواع محیط طبیعی به عنوان یک عامل محافظتی مهم برای رشد شناختی و سلامت روانی کمک میکند و نشان میدهد که هر نوع محیطی ممکن است به طور مساوی در این مزایای سلامتی کمک نکند.
به عنوان مثال غوطه ور شدن در مناظر، صدا و بوی یک جنگل، یک درمان آرام سازی است که با فواید فیزیولوژیکی، پشتیبانی از عملکرد ایمنی بدن انسان، کاهش مشکلات ضربان قلب و کورتیزول بزاقی و انواع فواید روانشناختی همراه است. با این حال، دلایلی که ما این مزایای روانشناختی را از زمینهای جنگلی تجربه میکنیم ناشناخته مانده است.
نویسنده ارشد مشترک پروفسور Mireille Toledano از مرکز MRC برای محیط زیست و بهداشت و محقق اصلی مطالعه شناخت، نوجوانان و تلفنهای همراه (SCAMP)، کالج امپریال لندن گفت:
"قبلاً گفته شده بود که مزایای محیط طبیعی برای سلامت روان از نظر بزرگی با سابقه خانوادگی، سن والدین و حتی قابل توجهتر از عواملی مانند درجه شهرنشینی در اطراف شما است، اما کمتر از وضعیت اقتصادی اجتماعی والدین شما است.
نویسنده ارشد این مطالعه، پروفسور کیت جونز از UCL گفت: "یک توضیح ممکن برای یافتههای ما ممکن است این باشد که قرار گرفتن در معرض تصاویر و صداهای جنگل و حیوانات مزایای روانشناختی را فراهم میکند، که انتظار میرود هر دو ویژگی در زمینهای جنگلی به وفور بیشتر باشد، اما حتی اگر نتایج ما نشان دهد که زمینهای جنگلی شهری با رشد شناختی و سلامت روانی نوجوانان ارتباط دارد، علت این ارتباط هنوز ناشناخته است. "