پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرنا: رئیس هیات چین در نشست امروز (سه شنبه) کمیسیون مشترک برجام از تمام مشارکت کنندگان خواست تا حس فوریت احیای برجام را تقویت و سریعتر به راه حلی برسند که آمریکا و ایران به اجرای کامل توافق هستهای بازگردند.
این مطلب در حساب رسمی توئیتر دفتر نمایندگی چین نزد سازمانهای بین المللی مستقر در وین منتشر شده و آمده است: وانگ کوان از تمدید تفاهم ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره تداوم بازرسی و راستی آزمایی بازرسان آژانس در خصوص برنامه هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی استقبال و تصریح کرد که این تصمیم مذاکرات جاری درباره اجرای کامل برجام را تسهیل میکند.
وی ابراز امیدواری کرد که «درخواستهای منطقی و معقول ایران درباره برجام» به درستی مورد توجه قرار گیرد. در عین حال چین به همکاری با سایر طرفها برای رسیدن به توافق سریع درباره احیای برجام ادامه میدهد.
دور پنجم گفت و گوها در خصوص لغو تحریمهای آمریکا و بازگشت احتمالی این کشور به برجام با از سر گیری نشست کمیسیون مشترک برجام در شهر وین اتریش آغاز شده است.
در این نشست که با حضور هیأتهای ایران و کشورهای عضو برجام در محل گراندهتل وین برگزار شد، روسای کلیه هیاتها با اشاره به دستاوردهای حاصله در چهار دور قبلی مذاکرات به ویژه دور چهارم و با استقبال از استمرار تفاهم فنی جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بر جدیت و تعهد خویش برای تداوم کار فشرده با تمرکز بر موضوعات اصلی باقیمانده تاکید کردند.
گفتنی است به روال معمول ادوار مذاکرات، در این دور نیز نشستهای متعدد دوجانبه و چندجانبه در سطوح روسای هیاتها و کارشناسان در دستور کار هیاتها قرار دارد.
توافق هستهای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ و اتحادیه اروپا در سال ۱۳۹۴ به امضا رسید و به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شد. اما دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه به مشارکت آمریکا در این توافق پایان داد و تروریسم اقتصادی را با هدف فشار حداکثری علیه مردم ایران اعمال کرد.
رییس جمهوری جدید آمریکا جو بایدن، بازگشت به برجام را مشروط دانسته و بدون اشاره به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق بازخواهد گشت.
جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریمها و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرفهای این توافق بین المللی، به گونهای که از منافع خود تحت برجام بهره مند شود، گامهای برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.