پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
این روزها کرونا و واکسن کرونا یک موضوع داغ است و مسافران از قبل برای ورود به کشورهای خاص در سراسر جهان به واکسن نیاز دارند و بسیاری نیز، برای سفر باید گواهی سلامت و عدم ابتلا به کرونا را تحویل مراکز تهیه بلیت دهند، با این وجود، ایده گذرنامه کرونا نیز در برخی نقاط جهان مطرح است.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، اگرچه کرونا یک ویروس نسبتا جدید است، اما اثبات واکسیناسیون برای مسافرت، مفهوم جدیدی نیست. کشورهای آفریقا و آمریکای جنوبی از قبل به بازدیدکنندگان خود واکسن تب زرد را میدهند.
افرادی که مخالف این ایده هستند، استدلال میکنند که گذرنامههای واکسن جای تبعیض را باز میکند و میتواند منجر به نقض حریم خصوصی شود. موافقان استدلال میکنند که میتوانند به جهان کمک کنند تا سریعتر به حالت عادی برگردد.
در میان این بحث، برخی از افراد در جامعه پزشکی اشاره کرده اند که نیاز به اثبات واکسیناسیون برای سفر مفهوم جدیدی نیست. برای سفر به کشورهای خاصی در آفریقا و آمریکای جنوبی، از مدتها قبل، مجوز واکسیناسیون تب زرد لازم بود، برای سالها، کشورهای منتخب در آفریقا و آمریکای جنوبی بازدیدکنندگان را ملزم به واکسیناسیون علیه تب زرد کرده اند.
تب زرد یک بیماری ویروسی است که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آفریقا و آمریکای جنوبی وجود دارد. طبق اطلاعات CDC، علائم میتواند از تب و بدن درد تا بیماری شدید کبدی همراه با خونریزی و زردی پوست گسترده باشد.
قوانین پیرامون اثبات الزامات واکسیناسیون توسط آیین نامه بهداشت بین المللی سازمان بهداشت جهانی، که در سال ۱۹۵۱ تاسیس و در سال ۱۹۶۹ تغییر نام یافت، اداره میشود. این مقررات از نظر قانونی برای ۱۶۹ کشور لازم الاجرا است.
در ماه فوریه، اسرائیل اولین کشوری بود که برنامه واکسن دیجیتال گذرنامه را راه اندازی کرد. این گذرگاه که "گذرگاه سبز" نامیده میشود به ساکنین واکسینه شده اجازه میدهد کاملاً آزادتر از ساکنان واکسینه شده، در سراسر کشور سفر کنند. گذرگاه بر روی تلفن همراه به عنوان کد QR یا به عنوان یک سند چاپ شده فیزیکی نمایش داده میشود.
تاکنون، سازمان بهداشت جهانی اعلام نکرده که آیا موافق گذرنامه واکسیناسیون کرونا است یا خیر و تا زمان انتشار این مطلب، سازمان بهداشت جهانی از اثبات اجباری واکسیناسیون COVID-۱۹ برای سفرهای بین المللی پشتیبانی نمیکند.
مارگارت هریس، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی، در جریان جلسات خبری سازمان ملل در ۶ آوریل، نگرانیهای مربوط به اثر بخشی واکسن و تبعیض را ذکر کرد.
مارگارت هریس، سخنگوی WHO گفت: "ما به عنوان WHO در این مرحله میگوییم که دوست نداریم گذرنامه واکسیناسیون را به عنوان یک شرط ورود یا خروج ببینیم، زیرا در این مرحله مطمئن نیستیم که واکسن از انتقال جلوگیری میکند. "