پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گوشتهای گیاهی غالباً دارای کالری و چربی اشباع کمتری هستند در حالی که فیبر بیشتری دارند، همانطور که از نامشان مشخص است، گوشتهای گیاهی از گیاهان ساخته میشوند و به گونهای تولید میشوند که مانند گوشت واقعی احساس، طعم و مزه مطبوعی دارند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، مواد تشکیل دهنده گوشتهای گیاهی شامل مواردی مانند سویا، روغن نارگیل، عصاره پروتئین گیاهی و آب چغندر است. صنعت گوشت گیاهی طی چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته و مفهوم جدیدی نیست گوشتهای گیاهی از اواخر دهه ۱۸۰۰ که جان هاروی کلوگ "گوشت بدون گوشت" را با پایه بادام زمینی تولید کرد، وجود دارد.
اکنون، میتوانید یک همبرگر گیاهی را در بسیاری از رستورانها در سراسر جهان تهیه کنید، گوشتهای جایگزین به دلیل افزایش آگاهی کلی در مورد تأثیر گوشت بر محیط و سلامت کلی، محبوب شده اند.
گیاهخواری باعث کاهش تولید دی اکسید کربن، کاهش مصرف آب در فرآوردههای دامی و افزایش بافت گیاهی جهان است. اشکال مختلفی از این جایگزین گوشت مبتنی بر سبزیجات وجود دارد، مانند ناگت، سوسیس، کوکو و برگر و موارد دیگر. چند سال پیش، پایه بیشتر برگرهای گیاهی سبزیجات، جو دوسر یا لوبیا بود. اکنون، با محبوبیت بیشتر غذاهای گیاهی، گزینههای بیشتری وجود دارد.
گوشت گیاهی معمولاً در مقایسه با همان مقدار گوشت بر پایه حیوانی گرانتر است. گوشتهای معمولی در مقایسه با گوشتهای گیاهی که در ابعادی کوچکتر تولید میشوند، تولید انبوهی دارند و همین امر باعث میشود که این محصول گرانتر باشد. گوشتهای گیاهی همچنین حاوی انواع غذاهای کامل مانند محصولات و ادویه جات هستند که به طور کلی گران ترند. آیا گوشت گیاهی سالم است؟ بله، گوشتهای گیاهی به طور کلی سالمتر هستند و به نظر میرسد گوشتهای جایگزین دارای مقادیر کمتری از چربی اشباع شده، مقدار بیشتری فیبر و مقادیر قابل توجهی از پروتئین و کالری هستند.
خوردن غذاهای سرشار از چربی اشباع و ترانس میتواند منجر به کلسترول بالا شود و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. از طرف دیگر، دریافت فیبر میتواند خطر ابتلا به سرطانهای پستان، روده بزرگ و سایر سرطانهای گوارشی را کاهش دهد. یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۲۰، اثرات سلامتی گوشتهای گیاهی در برابر گوشت حیوانات را بررسی کرد. محققان دریافتند شرکت کنندگانی که حداقل دو وعده گوشت گیاهی را به مدت هشت هفته مصرف کردند، در مقایسه با شرکت کنندگانی که به همان مدت گوشت حیوانات در درجه اول گوشت گاو را به مدت یکسان مصرف کردند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کمتری را تجربه کردند.