arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۵۵۸۰
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۱ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۹

نشریه هیل: بایدن باید هرچه سریع تر با روحانی دیدار کند

هیل در یادداشتی خواستار دیدار روحانی و بایدن شده است. این یادداشت مثال تاریخی برای دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا را دیدار تاریخی ریگان و گورباچف در نظر گرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شفقنا: هیل در یادداشتی خواستار دیدار روحانی و بایدن شده است. این یادداشت مثال تاریخی برای دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا را دیدار تاریخی ریگان و گورباچف در نظر گرفته که به نظر می‌رسد به طور کلی فرض چندان معقول و کارآمدی نیست.

به گزارش هیل(ارگان کنگره آمریکا)؛ سی و سه سال قبل، رئیس جمهور ریگان دستیاران خود را برای دیدار با گروهی از میانه روها به ایران فرستاد. روحانی در آن زمان یک مشاور ارشد سیاست خارجی ۳۷ ساله بود. امروز وقت آن رسیده تا بایدن با تجربه راهبرد ریگان-ترامپ، گفتگو با روحانی را کلید بزند.

جلسه گفتگوی بایدن- روحانی بهترین راه برای کاهش تنش های خاورمیانه است. کاهش درگیری های منطقه ای همچنین تنها راه برای آغاز گفتگوها پیرامون برنامه موشکی ایران و پشتیبانی از گروه های نیابتی است.

با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز در ماه ژوئن در پیش است اگر کاخ سفید واقعا مایل به ترسیم یک مسیر جسورانه به سمت صلح در خاورمیانه است، دیدار بایدن و روحانی باید هرچه سریع تر اتفاق بیفتد.

دیدار بین بایدن و روحانی، تندروهای هر دو کشور را تضعیف می کند. هر دو جناح، مخالف گفتگوهای دیپلماتیک هستند.

ریگان در اواسط دهه ۱۹۸۰ در موقعیتی مشابه قرار گرفت. او خودش می گوید که زمان زیادی را برای فکر پیرامون سناریوهای احتمالی آینده ایران صرف کرد. با وخامت اوضاع سلامت آیت الله خمینی، او تعامل مستقیم با روحانی را فرصتی برای شکل دادن آینده خاورمیانه می پنداشت.

برای ادامه رویکرد ریگان، روحانی گزینه معقولی به نظر می رسد. او این بار نفوذ و قدرت بیشتری دارد. فراتر از این فرصت نادر برای چرخش روابط ایران و ایالات متحده، دیدار بایدن و روحانی می تواند سیاست های ریاست جمهوری ایران را شکل دهد. در واقع، تندروهای ایرانی از همین چشم انداز می ترسند.

به لطف سیاست های شکست خورده دولت ترامپ، تندروهای ایرانی در انتخابات ریاست جمهوری آتی ایران مورد استقبال قرار می گیرند. با این حال، با کاهش تنش ناشی از دیدار بایدن-روحانی مقامات ایرانی را زیر فشار قرار می‌گیرند تا اجازه دهند میانه روهای بیشتری برای انتخابات نامزد شوند.

تعامل دیپلماتیک ریگان با میخاییل گورباچف نیز در اینجا آموزنده است. ریگان و گورباچف دوستی عمیق شخصی برقرار کردند و تمایل متقابلی برای از میان بردن سلاح هسته ای داشتند. استقبال ریگان از گورباچف تندروهای ضد امریکایی مسکو را تضعیف کرد و به گورباچف اجازه داد تا اصلاحات آزادسازی را آغاز کند.

زمان برای بایدن و روحانی برای شکل دادن مسیر مشابهی به سمت صلح پایدار می گذرد. دو رهبر می توانند با تکرار سخنان ریگان شروع کنند که می گفت: وقتی ما با هم دست می دهیم تندورهای هر دو کشور خونریزی به راه می اندازند.

نظرات بینندگان