سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ما مطمئناً نگران شنیدن این موضوع هستیم که ایران در این هفته محدودیت پروتکل اضافی و اقدامات دیگر را کاهش میدهد. ما اعلام میکنیم که ایران به اجرای تعهدات خود تحت توافقنامههای جامع پادمان با آژانس بین المللی انرژی هستهای به طور کامل و بدون محدودیت ادامه میدهد و آژانس بین المللی انرژی هسته ای و ایران به یک درک فنی موقت و دوجانبه در مورد فعالیت های تأیید و نظارت رسیدهاند.
پرایس اضافه کرد: ما کاملاً از تلاشهای مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای این منظور پشتیبانی میکنیم و در عین حال بار دیگر از ایران میخواهیم که به طور کامل به تعهدات خود در زمینه تأیید صحت برنامه هستهای و منع گسترش سلاح های هستهای عمل کند.
وی با تاکید بر اینکه ایران هرگز نمیتواند سلاح اتمی به دست آورد، گفت: رئیس جمهوری بایدن هم این را تصریح کرده است و البته ما نگران دور شدن ایران از تعهدات هستهای خود هستیم که از زمان خروج دولت گذشته(آمریکا) از برجام آغاز شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: به همین دلیل بوده است رئیس جمهوری اعلام کرد ما آماده ملاقات با ایرانیان در چارچوب ۱+۵ هستیم. این شروع دیپلماسی و مذاکرات برای پیشبرد گزارههایی است که روی میز است.
پرایس بار دیگر خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات هستهای تحت برجام شد و ادامه داد: در این صورت، ایالات متحده هم آمادگی دارد که همان کار را انجام دهد. ما از برجام به عنوان پایهای برای یک توافق طولانیتر و قویتر استفاده خواهیم کرد تا سایر موارد همچون برنامه موشک بالستیک ایران را هم در برگیرد.
وی با اشاره به بیانیه مشترک آمریکا و سه کشور اروپایی در پنجشنبه گذشته، اظهار کرد: این اقدام برای نخستین پس از مدت زیادی که آمریکا با متحدان اروپایی برای اهداف متقابل کار نمیکرد، صورت گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: ما در واقع در حال رایزنی و همکاری با متحدان اروپایی هستیم و فکر میکنم در مذاکرات ۱ + ۵ با متحدان اروپایی خود خواهیم بود تا دیپلماسی سخت را محقق سازیم. آن نقطه که در آن ایران میتواند انطباق کامل را از سر بگیرد و ایالات متحده آماده انجام همان کار خواهد بود.
پرایس در پاسخ به این سوال که آیا ایران پاسخی به پیشنهاد نشست در قالب ۱+۵ داده است، تاکید کرد: فکر میکنم ایران هنوز پاسخ رسمی به این درخواست نداده است. آمریکا آماده تعامل با ایران در چارچوب ۱+۵ است و امیدواریم که ایران هم مایل باشد در آن حضور داشته باشد.
وی اظهار کرد: معتقدیم که در چارچوب ۱+۵ میتوانیم در زمینه این مساله به پیشرفت دست یابیم، طیف زیادی از پیشنهادها روی میز است که به طور خلاصه به «عمل در برابر عمل» تعریف میشود.