فارس: معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت:۷۰ درصد از ناوگان حمل و نقل عمومی کشور، پیر و فرسوده است و مجبور به بازسازی و نوسازی این ناوگان هستیم.
مهدی جمالینژاد امروز در حاشیه افتتاح طرحهای عمرانی در شهرستان مبارکه با حضور معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری اظهار داشت: جمعیت عظیمی از هموطنان از حمل و نقل عمومی استفاده میکنند و بطور یقین باید ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی کشور نوسازی و بازسازی شود.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور ادامه داد: با توجه به محدودیتهای موجود، اتفاقات خوبی رقم خورده و دولت در شرایط سخت اقتصادی جاری مبلغی را به یارانه بلیت تخصیص داده و قرار است بقیه این مبالغ هم تخصیص داده شود.
وی با اشاره به اهمیت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اظهار داشت: اعتبارات خوبی برای نوسازی ناوگان شهرهای بزرگ، کلانشهرها و شهرهای میانی تخصیص پیدا کرده و تفاهمنامه های خوبی هم برای خریداری ناوگان امضا شده است.
جمالینژاد اضافه کرد: تفاهمنامه برای خرید سه هزار دستگاه اتوبوس در ۲ ماه گذشته امضا شده و مراحل مقدماتی و تشریفات اداری آن در حال انجام است و سهمیهبندی بنزین و قرنطینه کرونا ۲ تنش جدی به نظام حمل و نقل عمومی کشور در ۲ سال گذشته وارد کرد.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور خاطرنشان کرد: اتفاقات خوبی در زمینه حمل و نقل ریلی و انبوه بر، رخ داده و امسال اعتبارات خوبی در اوراق مشارکت به کلانشهرها اختصاص پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه هشت هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در نظر گرفته شده است، گفت: خیلی از کلانشهرها و مراکز استان هایی که بویژه در زمینه مترو فعال بودند، این مبلغ را دریافت کردند و در این راستا اقدامات زیربنایی و زیرساختی خوبی را انجام دادند و برای بهره برداری هم مبالغ خوبی را دریافت کردند.
جمالینژاد با اشاره به اهمیت هوشمندسازی شهرهای کشور گفت: هوشمندشدن شهرها و الکترونیکی کردن خدمات، یکی از سیاستهایی است که سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور دنبال میکند و در بودجه ۱۴۰۰ هم آن را تاکید کرده است.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور پیشقدم شده و قرار است چهاردهم اسفند سالجاری ۱۷ سامانه بینظیر را با حضور رئیسجمهوری رونمایی کند.
وی با بیان اینکه سازمان شهرداریها و دهیاریها بسیار گسترده و عیالوار است، تاکید کرد: ۳۷ هزار دهیاری، یکهزار و ۴۰۰ شهرداری و ۹۲ هزار روستا و سکونتگاه در کشور وجود دارد که ۶۲ هزار مورد از اینها دارای سکنه هستند و اداره این مجموعه بزرگ و عظیم، بدون هوشمند شدن و نظارت سامانه ای امکانپذیر نیست.
جمالینژاد اظهار داشت: اقدامات خوبی در زمینه هوشمندشدن کلانشهرها انجام شده است و نه تنها صدور پروانه ساختمان بلکه بسیاری از فرایندهای دیگر در آنها بصورت هوشمند انجام میشود و این کار در بسیاری از شهرهای مراکز استان نیز صورت میگیرد و در ماه های اخیر شهرهای کوچک و دهیاریها هم با بودجههای اندک و توان کم، در این عرصه ورود پیدا کردهاند.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور ابراز امیدواری کرد که کار هوشمندسازی شهرهای کشور شتاب بیشتری پیدا کند تا سال آینده بیشتر شهرهای کشور هوشمند شوند.
وی اظهار داشت: مبارکه یکی از شهرستانهای فعال در زمینه طرحهای عمرانی و خدمات رسانی به شهروندان است و مدیرانش با پشتیبانی مدیران استانی دست به دست هم داده اند و طرحهای خوبی در این خطه به بهره برداری رسیده است.
جمالینژاد با اشاره به اینکه امروز طرحهای خوبی در این شهرستان به بهرهبرداری رسید، گفت: اجرایی ۵۶ طرح عمرانی با بیش از یک هزار میلیارد تومان هزینه در شهرستان مبارکه، کار کوچکی نیست.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به اینکه شهرداریها در این عرصه میتوانند بسیار تاثیرگذار باشند، خاطرنشان کرد: امروز بیشتر طرحهای عمرانی در این شهرستان به شهرداریها اختصاص داشت که این امر نشاط و شادابی خوبی را در شهر ایجاد خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که این سرعت در سال آینده هم ادامه یابد تا طرحهایی که امروز عملیات عمرانی آنها آغاز شد در هفته دولت سال آینده به بهرهبرداری برسد.
با حضور معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور ۵۶ طرح عمرانی و خدماتی با یک هزار و ۵۱ میلیارد تومان اعتبار در زمینههای مختلف به بهرهبرداری رسید یا عملیات احداث آنها آغاز شد.